Mircea Geoană: „NATO denunță violarea spațiului aerian românesc de către Rusia”

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 204

Sursa foto:

0:00

NATO Condamnă Încălcarea Spațiului Aerian al României de către Rusia

Mircea Geoană, secretarul general adjunct demisionar al NATO, a declarat pe o platformă de socializare că organizația condamnă ferm încălcarea spațiului aerian românesc de către Rusia. Geoană a subliniat că, deși nu există dovezi care să sugereze un atac intenționat asupra aliaților NATO, astfel de acțiuni sunt considerate „iresponsabile și potențial periculoase.”

„NATO condamnă încălcarea spațiului aerian al României de către Rusia. Deși nu avem informații care să indice un atac intenționat al Rusiei împotriva aliaților, aceste acte sunt iresponsabile și potențial periculoase”, a afirmat Geoană.

Survolarea Dronelor Rusești și Impactul Asupra Securității Regionale

Pe 8 septembrie, Geoană a reiterat printr-o postare similară că survolarea dronelor rusești pe teritoriul României reprezintă „acte iresponsabile și potențial periculoase.”

„De la invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, fragmente de drone și rachete rusești au fost descoperite de mai multe ori pe teritoriul Aliat. Deși nu există informații care să sugereze un atac intenționat din partea Rusiei, aceste acte sunt iresponsabile și potențial periculoase”, a declarat el.

Creșterea Prezenței NATO pe Flancul Estic

Geoană a adăugat că, în răspuns la agresiunea rusă, NATO a sporit semnificativ prezența pe Flancul său Estic, inclusiv în România, prin măsuri de vigilență consolidate.

„Am totală încredere în Armata României, în piloții noștri militari și în capabilitățile tehnice, inclusiv Radarul NATO, care ne ajută să monitorizăm cu precizie amenințările la adresa teritoriului național”, a concluzionat el.

Distribuie acest articol