Beneficiarii vor primi pensiile majorate între 11 și 12 septembrie 2024.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 193

Sursa foto:

0:00

Asigurări pentru pensionari privind pensiile majorate

Daniel Baciu, Șeful Casei de Pensii, a venit cu vești liniștitoare pentru pensionari, anunțând că aceștia își vor primi pensiile majorate pe carduri în perioada 11 – 12 septembrie 2024. Această informație a fost confirmată de către Baciu, care a subliniat că, în urma recalculării pensiilor, majoritatea seniorilor beneficiază de creșteri semnificative.

Conform declarațiilor sale, peste 80% dintre pensionari se bucură de îmbunătățiri considerabile ale veniturilor, unii dintre ei având chiar pensii de două ori mai mari comparativ cu perioada anterioară. La o emisiune de televiziune, Baciu a menționat că mulți pensionari au primit creșteri de până la 1.000 de lei, ceea ce le va permite să aibă un trai mai bun.

Recalcularea pensiilor și impactul acesteia

Baciu a explicat că, prin noua lege a pensiilor, toate pensiile au fost supuse unui proces de recalculare. Începând din această săptămână, pensionarii au început să primească sumele aferente recalculării. Aproximativ 83% dintre pensionari beneficiază de creșteri, iar media acestor creșteri este de 26,65%, echivalentă cu aproximativ 622 de lei.

În această perioadă, poștașii se află în misiune de a livra drepturile bănești la domiciliul pensionarilor, iar în zilele de 11 și 12 septembrie, pensiile vor fi virate pe cardurile bancare ale acestora. Această schimbare a fost anticipată cu mult interes, iar pensionarii așteaptă cu nerăbdare să simtă efectele pozitive ale acestor creșteri.

Distribuie acest articol