Caravana „Bună ziua, Schimbare!” se află pentru prima dată în județul Constanța, la Cobadin: Comunitatea va avea acces mai ușor la servicii financiare și tehnologie.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 161

Sursa foto:

0:00

Caravana „Bună ziua, Schimbare!” în Cobadin

Caravana „Bună ziua, Schimbare!” este prezentă în fața Consiliului Local din Cobadin, județul Constanța, în perioada 9-13 septembrie 2024. Această unitate mobilă, ce circulă într-un camion modular, a fost creată cu scopul de a facilita accesul comunităților din România la servicii financiare și tehnologii moderne.

Deschiderea caravanei

Inițiativa este o colaborare între Banca Comercială Română și Vodafone România, alături de OMNIASIG Vienna Insurance Group și BCR Asigurări de Viață VIG. Camionul modular a sosit luni, 9 septembrie, și va rămâne în Cobadin până vineri, 13 septembrie, oferind locuitorilor oportunități de acces la servicii financiare, produse tehnologice și cursuri de educație financiară.

Locațiile anterioare

De la începutul anului, caravana a vizitat diverse localități, inclusiv Poienile de Sub Munte în Maramureș, Crasna în Sălaj, Pâncota în Arad, Tășnad în Satu Mare și Vorona în Botoșani. Scopul caravanei este de a îmbunătăți accesul comunității la servicii de asigurare și protecție, dar și de a organiza sesiuni informative pentru agricultori.

Informații pentru agricultori

Agricultorii din zonă vor avea ocazia să învețe despre modalitățile de accesare a finanțărilor pentru dezvoltarea afacerilor lor, inclusiv pentru echipamente agricole. Vor fi organizate sesiuni de informare privind fondurile europene disponibile și politicile agricole naționale și europene, în vederea promovării unei agriculturii durabile și eficiente.

Oportunități de dezvoltare

„Caravana «Bună ziua, Schimbare!» aduce incluziunea financiară și tehnologică mai aproape de comunitatea locală. Această regiune oferă numeroase oportunități de dezvoltare, iar noi venim în sprijinul locuitorilor cu resursele necesare pentru a-și îmbunătăți viața de zi cu zi. Proiectul face parte dintr-o serie de inițiative menite să construiască o Românie inteligentă din punct de vedere financiar. Peste 1 milion de români au beneficiat deja de programe precum Școala de Bani și Coaching Financiar, unde au învățat să ia decizii financiare înțelepte,” a declarat reprezentantul BCR.

Beneficii pentru comunitate

Locuitorii din Cobadin vor beneficia de acces rapid la servicii financiare BCR, cum ar fi deschiderea de conturi curente, obținerea de carduri, asigurări și soluții de banking digital. De asemenea, vor avea acces la oferte de telecomunicații și tehnologie de la Vodafone, incluzând telefoane, accesorii și abonamente pentru servicii mobile și internet fix.

Programul de funcționare

Punctul de lucru mobil BCR și Vodafone va fi deschis de luni până vineri, între orele 10:00 și 16:00, până pe 13 septembrie. Doi experți, unul din domeniul financiar-bancar și altul din tehnologie și telecomunicații, vor oferi consiliere personalizată, adaptată nevoilor comunității.

Servicii Financiare și Tehnologice Disponibile prin Caravana „Bună ziua, Schimbare!”

Caravana „Bună ziua, Schimbare!” își continuă misiunea de a aduce servicii financiare și tehnologice în localitățile din România, având ca obiectiv principal facilitarea accesului la produse BCR și Vodafone. Aceasta oferă o gamă variată de servicii, printre care deschideri de conturi curente, carduri de debit, depozite și conturi de economii, precum și solicitări de carduri de credit. Clienții pot beneficia și de acces la digital banking, solicitări pentru credite de consum, refinanțări și restructurări, asigurări de venituri, șomaj și incapacitate de muncă, alături de asigurări de locuință, atât obligatorii, cât și facultative.

De asemenea, caravană oferă asigurări de călătorie și consiliere pentru diverse servicii bancare, inclusiv opțiuni de finanțare pentru mediul rural prin BCR Social Finance și leasing prin BCR Leasing.

Funcționalități ale Camionului Modular

Camionul modular este echipat cu un sistem multifuncțional ce permite realizarea mai multor operațiuni de bază, printre care eliberarea de lei sau euro în numerar, depunerea de numerar în conturile curente, conturile de rambursare credit, conturile de economii sau în conturile altor persoane. Utilizatorii pot efectua plăți în numerar pentru facturile curente, reîncărca cartele Vodafone, solicita mini extrase, interoga soldul contului sau schimba PIN-ul.

Accesibilitate și Educație Financiară

Caravana oferă locuitorilor din Cobadin și alte comunități acces rapid la servicii financiare esențiale, inclusiv conturi bancare, carduri, asigurări și soluții de digital banking. În plus, clienții pot beneficia de pachete de servicii telecomunicații de la Vodafone, care includ telefoane, accesorii, abonamente și oferte pentru servicii mobile, internet fix și televiziune.

Pe lângă serviciile financiare, caravană facilitează accesul la informații în domeniul educației financiare și digitale, oferind cursuri adaptate vârstei, de la responsabilizare financiară și antreprenoriat pentru comunitățile rurale, la transformare digitală și cybersecurity.

Programul de Funcționare

Punctul de lucru mobil BCR și Vodafone este deschis de luni până vineri, între orele 10:00 și 16:00, până pe 13 septembrie. Doi experți, unul în domeniul financiar-bancar și altul în tehnologie și telecomunicații, sunt prezenți permanent pentru a oferi consiliere personalizată, având în vedere nevoile specifice ale comunității.

Oferte și servicii în domeniul telecomunicațiilor

În sectorul tehnologiei și telecomunicațiilor, clienții au acces la o gamă variată de abonamente pentru servicii fixe, cum ar fi internet și televiziune, precum și pentru servicii mobile. De asemenea, aceștia pot testa și achiziționa diverse dispozitive disponibile pe platforma comercială Easytech, inclusiv televizoare, tablete, trotinete electrice și aspiratoare robot. Clienții au posibilitatea de a plăti facturile sau de a reîncărca cartelele SIM prin intermediul aplicației My Vodafone sau la ATM-urile BCR.

Caravana „Bună ziua, Schimbare!”

Caravana „Bună ziua, Schimbare!” a debutat în România în octombrie 2022, având ca obiectiv să ajungă în cât mai multe localități din țară. În primul an de activitate, aceasta a parcurs peste 6.000 de kilometri și a vizitat 14 comunități rurale și mici urbane din diverse regiuni, inclusiv Muntenia, Oltenia, Moldova, Transilvania, Banat, Maramureș și Crișana.

Distribuie acest articol