Corina Martin: „Pe 21 septembrie, la Baku, vom deschide Centrul de Turism România – Azerbaijan. Evenimentul va avea un caracter românesc.”

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 160

Sursa foto:

0:00

Inaugurarea Centrului de Turism România – Azerbaijan

Pe 21 iunie, la Baku, în Azerbaijan, Corina Martin, președinte al RESTO și consul onorific al Republicii Kazahstan la Constanța, a anunțat deschiderea, împreună cu partenerii azeri, a Centrului de Turism România – Azerbaijan. Această inițiativă vine în contextul în care România a primit, în prima jumătate a anului, 6.277 de turiști din Azerbaijan, în urma lansării zborului direct Baku-București, care a operat 26 de zboruri, transportând un total de 1.561 de pasageri.

Corina Martin a subliniat importanța continuării operării zborului direct București – Baku, menționând discuțiile purtate cu Excelența Sa, Dl. Gudsi Osmanov, Ambasadorul Republicii Azerbaidjan în România, precum și cu reprezentanții Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. Aceste conversații au vizat dezvoltarea parteneriatului strategic dintre cele două țări, inclusiv în domeniul turismului.

În plus, Martin a menționat că, datorită convingerii sale ferme în potențialul acestui zbor de a facilita circulația turistică, a vizitat Baku pentru prima dată și a organizat un tur de informare de o săptămână în România pentru trei bloggerițe influente din Azerbaijan.

La propunerea partenerilor azeri, inaugurarea Centrului de Turism România – Azerbaijan va avea loc pe 21 septembrie, în Baku. Corina Martin a exprimat recunoștință față de Dl. Razvan Pîrcălăbescu pentru confirmarea participării sale la acest eveniment, dar și față de Ambasadorul României în Baku, Vasile Soare, și Ambasadorul Azerbaidjanului în România, Dl. Gudsi Osmanov. “Pe 21 septembrie, va fi o zi dedicată României, celebrată în stil românesc”, a adăugat Corina Martin.

Distribuie acest articol