Forumului Internațional de Afaceri România – Coreea s-a desfășurat, în premieră, în orașul Constanța, oferind noi oportunități pentru comunitatea de afaceri locală.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 209

Sursa foto:

0:00

Forumul Internațional de Afaceri România – Coreea, o premieră la Constanța

Constanța, 9 septembrie 2024 – În premieră, Forumul Internațional de Afaceri România – Coreea s-a desfășurat astăzi la sediul Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură (CCINA) Constanța. Evenimentul a fost organizat de CCINA Constanța, la inițiativa Ambasadei României în Republica Coreea, și a avut ca scop deschiderea unor noi oportunități pentru mediul de afaceri local.

La forum au participat oficiali din Constanța, precum Silviu Iulian Coșa, Prefectul Județului Constanța, și Ionuț Rusu, Viceprimar al Municipiului Constanța. De asemenea, au fost prezenți Lee Byeongseung, Consul onorific al României la Busan și conducătorul delegației coreene, Mădălina Ana Toma, Consulul Onorific al Republicii Coreea la Constanța, și Jong Myung KIM, Prim Secretar al Ambasadei Republicii Coreea în România, care a transmis mesajul Excelenței Sale, Kap-soo RIM, Ambasadorul Republicii Coreea în România.

Printre participanți s-au numărat și reprezentanți ai Universității Ovidius, Universității Maritime Constanța, Aeroportului Internațional Mihail Kogălniceanu Constanța, precum și reprezentanți ai unor firme constănțene din diverse domenii. Forumul a oferit companiilor coreene oportunitatea de a se prezenta și a facilitat discuții aplicate pentru stabilirea unor potențiale parteneriate și inițierea unor proiecte comune, cu focus pe domeniile de interes pentru regiunea Constanța.

Un moment deosebit al evenimentului a fost semnarea Protocolului de Cooperare între CCINA Constanța și Camera de Comerț și Industrie Busan. Acest acord are rolul de a întări relațiile comerciale și de a crea noi perspective de investiții locale. Sub coordonarea Directorului CCINA Constanța, Ruxandra Serescu, forumul a constituit un cadru propice pentru dezvoltarea de parteneriate între mediul de afaceri din Constanța și companiile coreene, generând oportunități de dezvoltare economică reciproc avantajoase.

Distribuie acest articol