Licitația pentru serviciul de transport de persoane, lot 3, din județul Constanța a fost anulată din nou!

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 130

Sursa foto:

0:00

Anularea licitației pentru transportul public în județul Constanța

Licitația pentru atribuire contractului de delegare a gestiunii serviciului public de transport de persoane în județul Constanța, Lot 3/Grupa 03, a fost anulată din nou pe 22 august 2024. Motivul acestei anulări este că toate ofertele, cererile de participare sau proiectele au fost fie retrase, fie considerate inadmisibile.

Valoarea estimată a achiziției era de 84.759.505,81 lei fără TVA, echivalentul a 16.961.901 euro fără TVA. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este stabilit pentru 5 august, la ora 15:00, în sistemul electronic de achiziții publice (SEAP).

Obiectul contractului constă în delegarea responsabilităților operatorului privind prestarea serviciului public de transport județean de persoane prin curse regulate în județul Constanța, pe grupa 03 de trasee. Aceasta include șase trasee specifice: Traseu 012 Constanța-Murfatlar-Poarta Albă, Traseu 013 Constanța-Cobadin-Fântâna Mare, Traseu 014 Constanța-Deleni-Dunăreni, Traseu 015 Constanța-Adamclisi-Viile, Traseu 016 Constanța-Dobromir-Oltina și Traseu 017 Constanța-Adamclisi-Ostrov Vamă.

Este important de menționat că întregul serviciu cuprinde 57 de trasee, structurate pe 8 grupe corespunzătoare a 8 loturi. În urma procedurii de atribuire din 2022, au fost adjudecate 7 din cele 8 loturi, ceea ce a condus la necesitatea reluării licitației pentru lotul 3, care a rămas neatribuit.

Licitația a fost anulată anterior pe 12 februarie 2024 din aceleași motive, iar o nouă licitație a fost organizată în martie 2024, având termenul limită pentru depunerea ofertelor pe 15 aprilie, însă și aceasta a rămas fără câștigător.

În cadrul ultimei licitații, au participat două asocieri de operatori de transport, dar ambele oferte au fost declarate neconforme. Decizia comisiei de evaluare a fost confirmată de Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) în urma contestației depuse de una dintre asocieri.

Distribuie acest articol