Locuitorii blocului de pe Bulevardul Lăpușeanu au construit baraje din saci cu nisip pentru a preveni inundarea parcării subterane.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 134

Sursa foto:

0:00

Inundații în Constanța după o ploaie torențială

Miercuri, 11 septembrie, mai multe zone din Constanța au fost afectate de inundații, printre care și tronsoanele Bulevardului Alexandru Lăpușneanu. Deși situația a fost gravă, nu au fost raportate probleme serioase la blocul cu numărul 175 A, spre deosebire de săptămânile anterioare.

Locuitorii blocului 175 A au declarat: „Noroc cu sacii de nisip, că altfel am fi avut din nou apă în garaj și în bloc.” În trecut, o ploaie torențială a provocat daune considerabile, iar locatarii au fost nevoiți să improvizeze baraje cu saci de nisip pentru a-și proteja parcarea de inundații.

Recent, parcarea subterană a acestui bloc a fost complet inundată, iar oamenii au fost obligați să-și scoată mașinile cu ajutorul platformelor, din cauza apei care a înghițit zona. Locatarii susțin că aceste probleme au început să apară după lucrările de modernizare a mobilității urbane efectuate pe Bulevardul Alexandru Lăpușneanu.

Responsabilitatea pentru inundații

Viceprimarul Ionuț Rusu a fost întrebat despre situația inundațiilor și responsabilitatea acestora. El a subliniat că nu există un vinovat clar și că neconformitățile erau cunoscute încă de la etapa de proiectare. Rusu a menționat că la blocul 175 A nu există o delimitare clară între bulevard, trotuar și parcarea subterană.

Referitor la parcarea subterană, viceprimarul a afirmat că problemele au fost evidente încă de la începutul proiectării. „Parcarea a fost realizată fără o delimitare corespunzătoare între trotuar, parcare și stradă. Aceste fenomene neplăcute se vor repeta dacă vor cădea precipitații abundente în Constanța. Vremea s-a schimbat semnificativ în această zonă”, a adăugat el.

Distribuie acest articol