Peste 120 de contestații la deciziile de pensionare înregistrate în câteva zile la Tribunalul din Constanța!

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 121

Sursa foto:

0:00

Recalcularea pensiilor în județul Constanța

În urma aplicării legii nr. 360/2023, Casele Județene de Pensii din întreaga țară au început să emită deciziile de recalculare a pensiilor. La Constanța, majoritatea acestor decizii au fost deja trimise către pensionari. Directorul Casei Județene de Pensii din Constanța, Cristina Samoilă, a menționat recent că personalul instituției a fost disponibil pentru a răspunde întrebărilor celor care aveau nelămuriri legate de recalcularea pensiilor.

În județul Constanța, numărul pensionarilor se ridică la 149.586, dintre care 80% au beneficiat de majorări ale pensiilor.

Contestații în instanță

Cu toate acestea, se observă o creștere a numărului de contestații împotriva Casei Județene de Pensii Constanța. În perioada 2-10 septembrie, au fost înregistrate 125 de acțiuni în instanță la Tribunalul Constanța, având ca obiect „contestație decizie de pensionare“. Comparativ, în luna august au fost depuse 95 de astfel de procese.

Printre reclamanți se numără persoane precum Neacsu Gabriel, Neagu Liubovia, Dulhac Eugen, Anane Ana, Grasu Stere, și mulți alții, totalizând o listă extinsă de nume care reflectă nemulțumirile pensionarilor.

Kristina Mutiș, purtătorul de cuvânt al Casei de Pensii Județene Constanța, a oferit declarații referitoare la situația actuală, subliniind importanța comunicării cu pensionarii și modul în care instituția abordează aceste contestații.

Distribuie acest articol