Seniorii de la Căminul pentru vârstnici din Constanța participă la activitatea „Ghicește interpretul!”

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 186

Sursa foto:

0:00

Muzica, o Terapeută a Sufletului și a Corpului

Muzica reprezintă o constantă în viața noastră, regăsindu-se în toate culturile și manifestându-se în diverse forme. Aceasta nu doar că facilitează interacțiunea între oameni, dar studiile au arătat că are și proprietăți terapeutice, contribuind la vindecarea unor afecțiuni și accelerând procesul de recuperare.

Eveniment Muzical la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanța

Astăzi, 11 septembrie 2024, muzica a răsunat la Căminul pentru persoane vârstnice din Constanța, conform unui comunicat al Primăriei. Seniorii au participat la un exercițiu de cultură muzicală intitulat „Ghicește interpretul!”.

Un Exercițiu Interactiv și Distractiv

În cadrul acestei activități, participanții au ascultat fragmente scurte de muzică și au avut sarcina de a identifica interpreții melodiilor. Această inițiativă a oferit oportunitatea de a explora o varietate de stiluri muzicale, de la muzica veche lăutărească până la celebrele melodii populare și piese de muzică ușoară.

Vârstnicii au demonstrat o memorie remarcabilă, recunoscând cu ușurință artiști precum Zavaidoc, Maria Tănase, Gabi Luncă, Irina Loghin, Ileana Sărăroiu, Mihaela Runceanu și Mirabela Dauer, printre alții.

O Experiență Plină de Amintiri

Evenimentul s-a dovedit a fi o călătorie plăcută, umplută de veselie și amintiri frumoase, contribuind la starea de bine a participanților.

Distribuie acest articol