Premierul Marcel Ciolacu face un anunț important referitor la impozitarea pensiilor.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 191

Sursa foto:

0:00

Guvernul va majora plafonul de impozitare pentru pensiile din sistemul de ordine publică

Prim-ministrul Marcel Ciolacu a anunțat în cadrul ședinței de guvern de astăzi că se va aproba majorarea plafonului de impozitare pentru pensiile din sistemul național de ordine și siguranță publică. Această măsură va afecta aproximativ 200.000 de persoane, conform declarațiilor premierului.

„Aprobăm astăzi majorarea plafonului de impozitare pentru pensiile din sistemul național de ordine și siguranță publică. Astfel, acestea vor fi aduse la același nivel cu alte pensii publice, unde am implementat deja o ridicare a plafonului de la 2.000 la 3.000 de lei, începând cu 1 octombrie. Această nouă măsură reprezintă un act de echitate socială”, a declarat Marcel Ciolacu.

Asumarea soluționării problemelor pensionarilor mineri și persoanelor cu dizabilități

Premierul a subliniat că își asumă responsabilitatea de a găsi soluții pentru problemele întâmpinate de pensionarii mineri și persoanele cu dizabilități. „Lucrăm în prezent la soluționarea acestor situații. Îmi asum rezolvarea problemelor acestor oameni, care nu au nicio vină pentru schimbările repetate ale regulilor de pensionare adoptate de stat din motive de moment. Voi aborda această problemă prin dialog cu Comisia Europeană, ajungând la o înțelegere corectă, și nu prin acțiuni populiste sau proiecte nefundamentate depuse în Parlament, care modifică legea asumată anul trecut prin PNRR și votată de toate partidele”, a adăugat Ciolacu.

Distribuie acest articol