Mariana Gâju a obținut un nou mandat în Comitetul Regiunilor al Uniunii Europene, decizia fiind aprobată în cadrul ședinței de Guvern.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 117

Sursa foto:

0:00

Guvernul României aprobă memoriu pentru reprezentanții în Comitetul Regiunilor

În cadrul unei recente ședințe de Guvern, a fost aprobat un memorandum referitor la notificarea reprezentanților asociațiilor locale în delegația României la Comitetul Regiunilor al Uniunii Europene pentru perioada 2025-2030. România va avea, în acest nou mandat, un total de 15 reprezentanți titulari și 15 reprezentanți supleanți.

Conform comunicatului oficial, nominalizările pentru acești reprezentanți vor fi efectuate de cele patru structuri asociative ale autorităților publice locale din România: Uniunea Națională a Consiliilor Județene din România (UNCJR), Asociația Municipiilor din România (AMR), Asociația Orașelor din România (AOR) și Asociația Comunelor din România (ACoR).

Despre Comitetul Regiunilor

Comitetul Regiunilor (COR), înființat în 1994, este compus în prezent din 329 de membri titulari și 329 de membri supleanți din toate statele membre ale Uniunii Europene, organizați pe partide politice și conduși de un președinte. Acești membri sunt aleși la nivel local sau regional.

De la 1 ianuarie 2007, delegația României la Comitetul Regiunilor a fost formată din 15 membri titulari și 15 membri supleanți, numiți pe o perioadă de 5 ani, cu posibilitatea de reînnoire a mandatului.

Nominalizările pentru mandatul 2025-2030

Până în prezent, asociațiile ACoR, AMR și AOR au comunicat următoarele nominalizări pentru membrii titulari și supleanți:

Reprezentanții Asociației Municipiilor din România (AMR)

Membri titulari: Daniel BĂLUȚĂ, Emil BOC, Constantin TOMA;
Membri supleanți: Árpád – András ANTAL, Dan BOBOUȚANU, Ciprian CIUCU.

Reprezentanții Asociației Orașelor din România (AOR)

Membri titulari: Adrian TEBAN, Gabriela Florica TULBURE, Marius URSĂCIUC;
Membri supleanți: Aurelia FEDORCA, Gheorghe Daniel NICOLAȘ, Vladimir PETRUȚ.

Reprezentanții Asociației Comunelor din România (ACoR)

Membri titulari: Emil DRĂGHICI, Mariana GÂJU, Cosmina–Ramona PANDELE;
Membri supleanți: Gheorghe DĂMIAN, Valentin-Dumitru-Ioan IVAN, Cornel NANU.

Un nou memorandum va fi adoptat de Guvern odată ce UNCJR va comunica lista completă a membrilor titulari și supleanți propuși. Propunerile finale ale României vor fi transmise Comitetului Regiunilor prin intermediul Reprezentanței Permanente a României pe lângă Uniunea Europeană.

Distribuie acest articol