Un număr semnificativ de pensionari au încasat pensiile la suma stabilită pentru august 2024, în ciuda faptului că decizia de recalculare indica o valoare superioară.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 136

Sursa foto:

0:00

Analiza situațiilor privind recalcularea pensiilor

Casa Națională de Pensii Publice a emis un comunicat prin care a anunțat că se examinează anumite cazuri în care pensionarii au primit talonul de plată pentru pensia aferentă lunii august 2024, în ciuda faptului că au intrat în posesia deciziei de recalculare ce indica un venit mai mare.

Detalii despre procesul de recalculare

Reprezentanții CNPP au subliniat că recalcularea pensiilor este cea mai extinsă reformă a sistemului public de pensii, vizând aproximativ 4,6 milioane de pensionari. Această reformă este reglementată de noua lege a pensiilor nr. 360/2023.

Pe parcursul acestei perioade, în momentul transmiterii deciziilor de recalculare și a taloanelor de pensie, au apărut unele neconcordanțe. În mod special, s-a semnalat situația în care pensionarii au primit talonul cu pensia aferentă lunii august 2024, în condițiile în care deja aveau o decizie de recalculare cu un venit mai mare. Aceste discrepanțe sunt considerate cazuri izolate.

Remedierea disfuncționalităților

Aceste probleme au fost cauzate de perioada limitată în care s-au emis peste 4,6 milioane de decizii. Reprezentanții CNPP au asigurat că disfuncționalitățile identificate vor fi corectate cât mai curând posibil, iar pensionarii vor primi sumele corecte începând cu data intrării în vigoare a noii legi.

Distribuie acest articol