Alfred Bulai cere revocarea mandatului de arestare. Sociologul se află internat în Spitalul Militar „Carol Davila”.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 189

Sursa foto:

0:00

Tribunalul București analizează cererea lui Alfred Bulai de anulare a mandatului de arestare preventivă

În data de joi, Tribunalul București va discuta cererea sociologului Alfred Bulai, care solicită anularea mandatului de arestare preventivă. Bulai este implicat într-un dosar în care este acuzat de agresiune sexuală asupra unor studente de la SNSPA.

Alfred Bulai a fost arestat preventiv pe 5 septembrie, conform unei decizii emise de Judecătoria Sectorului 1. Imediat după arestare, acesta a contestat hotărârea judecătorilor. La scurt timp după ce a fost reținut, el a fost transportat la Spitalul Militar „Carol Davila” din cauza unor suspiciuni de infarct.

Acuzațiile aduse lui Alfred Bulai

Fostul profesor de la SNSPA este acuzat de infracțiuni precum folosirea abuzivă a funcției în scop sexual și agresiune sexuală. Ancheta a fost inițiată în urma unei investigații jurnalistice efectuate de un site de știri, care a scos la iveală posibile hărțuiri sexuale asupra mai multor studente. Unele dintre aceste fapte s-ar fi petrecut în timpul unor sesiuni de practică desfășurate în zone rurale.

Acuzațiile procurorilor includ mai multe episoade în care Bulai ar fi exercitat presiuni psihice asupra victimelor, profitând de autoritatea sa ca profesor. De exemplu, pe 4 iulie 2022, în timpul unei sesiuni de feedback, el ar fi constrâns o studentă să se dezbrace pentru a obține satisfacție sexuală. Alte fapte similare ar fi avut loc între 29 iunie și 9 iulie 2023, în cadrul unui stagiu de practică, unde Bulai ar fi făcut sugestii sexuale conotative și ar fi comis acte de natură sexuală prin constrângere morală.

Aceste acuzații sunt extrem de grave și continuă să fie investigate de autorități, în timp ce Bulai luptă pentru a-și demonstra nevinovăția în fața instanței.

Etichete:
Distribuie acest articol