Voucherele pentru energie, susținute din fonduri europene, nu vor mai fi distribuite.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 210

Sursa foto:

0:00

Primele Didactice și Nedidactice pentru Personalul din Educație

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu, a anunțat că, în luna octombrie, personalul din sistemul educațional va beneficia de prima didactică, similar cu anul precedent, în valoare de 1.500 de lei. De asemenea, personalul nedidactic va primi o primă de 500 de lei. Aceasta informație a fost comunicată de ministru în cadrul unei conferințe de presă desfășurate la Palatul Victoria.

„Pentru prima didactică, da, în luna octombrie, am semnat ordinul de ministru. Așteptăm ca, până la finalul lunii septembrie, să primim listele cu beneficiarii de la Ministerul Educației. Prima didactică se va acorda în același cuantum ca și anul trecut, iar pentru personalul nedidactic va fi de 500 de lei. La sfârșitul lunii octombrie, beneficiarii din sistemul de educație vor primi aceste sume,” a declarat Adrian Câciu.

Despre Voucherele pentru Energie

În aceeași conferință, ministrul a clarificat că „voucherele pentru energie” finanțate din fonduri europene nu vor mai fi acordate. Aceasta a fost o reacție la întrebările presei privind continuarea acestui program.

„Voucherele de energie erau finanțate din exercițiul financiar 2014-2020. Am agreat cu Comisia Europeană o modificare având în vedere situația din 2022 și 2023. Pentru 2025, vom avea un ajutor de încălzire și legislația gestionată de Ministerul Energiei și Ministerul Muncii, astfel încât persoanele vulnerabile să primească suport pentru a face față iernii. Momentan, nu există surse de finanțare din perspective europene pentru astfel de sprijin în exercițiul 2021-2027,” a adăugat ministrul.

Distribuie acest articol