Expoziția „Izvoade în timp și spațiu românesc” la Muzeul de Artă Populară din Constanța

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 117

Sursa foto:

0:00

Expoziția „Izvoade în timp și spațiu românesc” la Muzeul de Artă Populară Constanța

Muzeul de Artă Populară Constanța găzduiește, în perioada 12 septembrie – 20 octombrie 2024, expoziția intitulată „Izvoade în timp și spațiu românesc”. Această expoziție este realizată în colaborare cu Asociația „Cusături Dobrogene” din Constanța.

Expoziția aduce în prim-plan o selecție de piese de port tradițional românesc, cum ar fi cămăși, vâlnice, catrințe și tulpane, toate lucrate în ultimele două luni de către membrele Asociației în cadrul șezătorilor organizate periodic.

Vernisajul și obiectele expuse

Vernisajul expoziției „Izvoade în timp și spațiu românesc” va avea loc sâmbătă, 14 septembrie, la ora 11.00, la sediul muzeului. Obiectele prezentate sunt replici fidele ale unor piese autentice din patrimoniul muzeelor din întreaga țară sau care apar în albume de specialitate. Acestea reflectă migala și tehnicile tradiționale de lucru, pe care autoarele le-au învățat cu atenție.

Contribuția Asociației „Cusături Dobrogene”

Asociația „Cusături Dobrogene” reunește pasionate de tradiții și autenticitate, având ca scop păstrarea vie a motivelor, croiurilor și modelelor caracteristice portului popular românesc. Prin munca lor, aceste femei transformă pasiunea în artă, asigurând continuitatea acestui patrimoniu cultural.

Distribuie acest articol