Declarațiile directorului Casei de Pensii din Constanța referitoare la numeroasele contestații privind deciziile de pensionare aflate pe rolul Tribunalului.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 204

Sursa foto:

0:00

Contestații în instanță împotriva Casei Județene de Pensii Constanța

Într-un interval de doar 7 zile lucrătoare, au fost introduse 125 de acțiuni legale împotriva Casei Județene de Pensii Constanța, având ca obiect contestații privind deciziile de pensionare.

La nivelul județului Constanța, majoritatea deciziilor de pensionare au fost comunicate pensionarilor. Cristina Samoilă, directorul Casei Județene de Pensii, a declarat recent că personalul instituției este disponibil pentru a răspunde întrebărilor celor care au nelămuriri în legătură cu recalcularea pensiilor. Fiecare decizie de pensionare include un termen specific în care poate fi contestată.

Contestațiile trebuie depuse în instanță în termen de 45 de zile de la primirea deciziei. Samoilă a subliniat că, în situațiile în care solicitanții se adresează instituției pentru revizuirea deciziilor, aceasta va lua în considerare cererile respective, dar dreptul de a contesta în instanță rămâne neîngrădit. Este important de menționat că procedura prealabilă cu Casa de Pensii a fost eliminată din legislația actuală, permițând astfel celor care se simt nedreptățiți să se adreseze direct instanței.

Distribuie acest articol