Teatrul „Jean Bart” din Tulcea își deschide stagiunea 2024-2025 cu premiera spectacolului „Portugalia”

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 152

Sursa foto:

0:00

Deschiderea Stagiunii 2024/2025 la Teatrul „Jean Bart” Tulcea

Teatrul „Jean Bart” din Tulcea va da startul Stagiunii 2024/2025 cu o premieră captivantă, spectacolul „Portugalia” de Zoltan Egressy, regizat de Radu Nichifor. Evenimentul are loc în perioada 14-15 septembrie 2024, începând cu ora 19:00, la Sala Mare a teatrului.

Despre spectacolul „Portugalia”

„Portugalia” este o piesă care explorează iluziile și speranțele umane, concretizându-se în personaje dramatice și profunde. Aceste personaje, fiecare apăsate de greutatea visurilor lor neîmplinite, caută fericirea într-un mic sătuc, Irgács, unde toți se cunosc între ei. Taverna din acest sat devine un spațiu al deziluziilor, dar și al speranței. Spectatorii vor întâlni cârciumarul, fostul polițist, fata de tavernă și scriitorul venit din altă parte, fiecare reprezentând creații ale propriilor iluzii și visuri. Fiecare personaj fuge de ceva sau de cineva, visând la o altă poveste, iar umorul fatalist și autoironia conferă o nuanță specială acestei narațiuni despre viață și suferința dulceagă a speranței.

Potrivit lui Bogdan Pascal, secretarul literar al Teatrului „Jean Bart”, „Portugalia” oferă o reflecție sinceră asupra dorințelor și temerilor umane, îmbinând dramatismul cu momente de umor.

Distribuția spectacolului

În distribuția acestui spectacol se regăsesc actorii: Nelu Serghei (Cârciumarul), Cristi Naum (Poreclă), Irina Naum (Femeia), Vlad Ajder (Clamă), Mihai Gălățan (Sfeclă), Oana-Lavinia Pisaroglu (Soția), Costel Zamfir (Preotul) și Andra Colidiuc (Fundă). Un aspect inedit este interpretarea lui Cosmin Vîlcu, operator de lumini, care va juca rolul lui Satana, urcând astfel pe scenă în loc să rămână în spatele pupitrului tehnic.

Un început promițător pentru Radu Nichifor

„Portugalia” marchează debutul regizoral al lui Radu Nichifor la Teatrul „Jean Bart”. De asemenea, el este regizor și director general al Teatrului „Maria Filotti” din Brăila. Nichifor a ales această piesă din dorința de a aduce pe scenă o poveste cu mult suflet, reflectând pasiunea sa pentru artă.

Distribuie acest articol