Incendiul de pe platforma Oltchim a fost stins de intervenția pompierilor după patru zile, iar zona continuă să fie monitorizată.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 266

0:00 Incendiul de la Oltchim, stins după patru zile Incendiul care a izbucnit pe platforma Oltchim din Râmnicu Vâlcea, unde un depozit de deșeuri plastice a fost afectat, a fost stins de echipele de pompieri după o intervenție de patru zile, conform informațiilor transmise de ISU Vâlcea. Autoritățile precizează că zona rămâne sub supravegherea constantă […]

0:00

Incendiul de la Oltchim, stins după patru zile

Incendiul care a izbucnit pe platforma Oltchim din Râmnicu Vâlcea, unde un depozit de deșeuri plastice a fost afectat, a fost stins de echipele de pompieri după o intervenție de patru zile, conform informațiilor transmise de ISU Vâlcea.

Autoritățile precizează că zona rămâne sub supravegherea constantă a pompierilor. „În acest moment, la incendiul de la depozitul de deșeuri de pe platforma Oltchim nu mai există focare active. La fața locului, echipajele Detașamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea asigură supravegherea cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, având la dispoziție doi subofițeri”, a declarat ISU Vâlcea marți dimineața.

În dimineața zilei de luni, ISU Vâlcea a informat că incendiul de la Oltchim nu era încă complet lichidat și că exista un focar activ. Incendiul a început vineri dimineață, manifestându-se inițial prin flacără deschisă și degajări mari de fum, ceea ce a determinat emiterea unui mesaj RO-Alert pentru populație.

Pe parcursul intervenției, au fost identificate numeroase focare ascunse în stratul de deșeuri, care avea o grosime de aproximativ 20 de metri.

Distribuie acest articol