Turist sancționat pe Transfăgărășan pentru că a încercat să se pozeze cu un urs, ținând un copil în brațe.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 189

Sursa foto:

0:00

Incident pe Transfăgărășan: Bărbat amendat pentru comportament riscant

Un bărbat care ținea un copil în brațe a fost sancționat de jandarmi după ce a oprit pe Transfăgărășan pentru a se fotografia cu un urs destinat relocării, conform declarațiilor prefectului județului Argeș, Dragoș Predescu.

În cursul după-amiezii, echipa responsabilă de relocarea urșilor a întâmpinat dificultăți în a-l convinge pe bărbat să se îndepărteze de zona în care ursul se afla aproape de cursa pregătită. Securitatea acestuia era compromisă, având în vedere că bărbatul a ieșit din mașină cu un copil în brațe. Inspectorii silvici au încercat să-l avertizeze, însă au fost întâmpinați cu o reacție de refuz, iar discuția a escaladat rapid.

Prefectul Predescu a menționat că un echipaj de jandarmi a intervenit, aplicând două amenzi contravenționale. De asemenea, poliția a demarat o anchetă cu privire la infracțiunea de ultraj asupra personalului silvic, urmând să informeze Parchetul de pe lângă Judecătoria Curtea de Argeș.

„Condamn ferm comportamentele riscante, precum cele ale turistului implicat în incident! Reacția inginerilor silvici a fost admirabilă, aceștia încercând să protejeze atât oamenii, cât și animalul”, a subliniat prefectul județului Argeș.

Relocarea urșilor continuă

Autoritățile locale au inițiat un program de relocare a urșilor de pe Transfăgărășan, având ca scop atât siguranța animalelor, cât și protejarea vizitatorilor. Acțiunile sunt parte a unei strategii mai largi de gestionare a faunei sălbatice în zonele turistice.

Distribuie acest articol