Nadia Comăneci a declarat că nu va returna medalia Sabrinei Voinea.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 130

Sursa foto:

0:00

Nadia Comăneci își va oferi medalia de bronz Sabrinei Voinea

Nadia Comăneci, legenda gimnasticii românești, a declarat recent că intenționează să-i ofere medalia de bronz obținută la Jocurile Olimpice de la Montreal, tinerelor gimnaste Sabrina Voinea, în vârstă de 17 ani, după controversa generată de finala de la sol de la Jocurile Olimpice de la Paris.

Explicațiile lui Nadia Comăneci

Cu toate acestea, Comăneci a precizat că nu va putea pune în aplicare acest plan în prezent, invocând motive legale și financiare. „Acum nu pot să fac niciun lucru de acest fel. În primul rând, pentru că procesul este încă în derulare la tribunalul suprem. De asemenea, am aflat că, dacă medalia mea este dusă în altă parte, ar trebui să plătesc o asigurare foarte mare. Mă voi gândi la o altă soluție. Sper că, în cele din urmă, se va găsi o modalitate prin care cele trei gimnaste să primească fiecare câte o medalie”, a afirmat Nadia Comăneci, prezentă la alegerile COSR.

Controversele din jurul finalei de la sol

Comăneci a subliniat că Sabrina Voinea a fost depunctată pe nedrept în finala de la sol, în care Jordan Chiles a fost inițial recompensată cu medalia de bronz. Aceasta a fost ulterior înmânată Anei Bărbosu după un apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

Distribuie acest articol