Grecia: 54 de incendii de vegetație în doar 24 de ore. Situație complicată pe insula Evia.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 19

0:00 Grecia se confruntă cu o serie de incendii de vegetație În ultimele 24 de ore, Grecia a raportat 54 de incendii de vegetație, iar echipele de intervenție au reușit să controleze 43 dintre acestea până luni seară. Operațiunile de stingere a flăcărilor continuă marți, cu 11 incendii active care necesită atenție, conform agenției naționale […]

0:00

Grecia se confruntă cu o serie de incendii de vegetație

În ultimele 24 de ore, Grecia a raportat 54 de incendii de vegetație, iar echipele de intervenție au reușit să controleze 43 dintre acestea până luni seară. Operațiunile de stingere a flăcărilor continuă marți, cu 11 incendii active care necesită atenție, conform agenției naționale de presă din Grecia.

Incendiu major pe insula Evia

Un incendiu semnificativ a izbucnit luni după-amiază într-o zonă împădurită din apropierea satului Petres, situat în municipalitatea Kymi-Aliveri, pe insula Evia. Acest foc a devenit prioritatea principală pentru echipele de pompieri, având în vedere intensificarea rapidă a flăcărilor, favorizată de vânturile puternice dinspre nord.

Mobilizarea forțelor de intervenție

Pentru a face față situației, au fost mobilizați 189 de pompieri, susținuți de nouă echipe la sol și 56 de autospeciale. De asemenea, un număr mare de voluntari participă la operațiuni, fiind ajutați de 26 de unități aeriene, inclusiv 16 avioane și 10 elicoptere. Purtătorul de cuvânt al Brigăzii de Pompieri, Vasilis Vathrakogiannis, a menționat că și cisternele de apă ale municipalității, precum și utilajele de construcții, contribuie la eforturile de stingere a incendiului.

Sprijin suplimentar din partea autorităților

O navă specializată în stingerea incendiilor a fost trimisă în zonă, iar Garda de Coastă a mobilizat bărci pentru a ajuta la operațiuni. Forțele de poliție sunt implicate în evacuarea locuitorilor din zonele afectate. În urma acestor intervenții, un pompier a suferit arsuri ușoare și a fost transportat la Centrul Sanitar Aliveri pentru îngrijiri medicale.

Distribuie acest articol