România a câștigat trei medalii de aur și două de argint la cea de-a 54-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Fizică desfășurată în Iran.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 452

0:00 România Strălucește la Olimpiada Internațională de Fizică Ministerul Educației a anunțat, duminică seară, că România a obținut un rezultat remarcabil la cea de-a 54-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Fizică, ganând trei medalii de aur și două medalii de argint. Evenimentul s-a desfășurat între 21 și 29 iulie 2024, în Isfahan, Iran, și a […]

0:00

România Strălucește la Olimpiada Internațională de Fizică

Ministerul Educației a anunțat, duminică seară, că România a obținut un rezultat remarcabil la cea de-a 54-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Fizică, ganând trei medalii de aur și două medalii de argint. Evenimentul s-a desfășurat între 21 și 29 iulie 2024, în Isfahan, Iran, și a reunit participanți din 46 de țări.

România a fost reprezentată de o echipă completă formată din cinci elevi și doi lideri, iar performanțele acestora au menținut țara noastră în topul clasamentului internațional. Rezultatele obținute de elevii români de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din București sunt impresionante:

  • Andrei Dragomir – medalie de aur
  • Alexandru Momoiu – medalie de aur
  • Ionuț Stan – medalie de aur
  • Mendel Mendelsohn – medalie de argint
  • Felix Tudose – medalie de argint

Liderii lotului României au fost doamna profesor universitar doctor Delia Davidescu, de la Liceul Teoretic Internațional de Informatică, și domnul conferențiar universitar doctor Sebastian Popescu, de la Facultatea de Fizică a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Aceste rezultate reflectă dedicarea și talentul elevilor români, consolidând reputația țării noastre pe scena internațională a științei.

Distribuie acest articol