Ciolacu, declarație privind plafonarea RCA: Atunci când piața se stabilizează, aceasta trebuie eliminată.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 575

0:00 Plafonarea Poliței RCA în România Premierul României, Marcel Ciolacu, consideră că plafonarea poliței RCA ar trebui eliminată „în momentul în care piața este așezată”. Acesta a subliniat că președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) este în dialog cu toți asiguratorii pentru a identifica cele mai eficiente soluții. Comentarii despre Prețurile Polițelor RCA În cadrul […]

0:00

Plafonarea Poliței RCA în România

Premierul României, Marcel Ciolacu, consideră că plafonarea poliței RCA ar trebui eliminată „în momentul în care piața este așezată”. Acesta a subliniat că președintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) este în dialog cu toți asiguratorii pentru a identifica cele mai eficiente soluții.

Comentarii despre Prețurile Polițelor RCA

În cadrul unei conferințe, Ciolacu a fost întrebat despre tarifele ridicate ale polițelor, în condițiile în care plafonarea RCA este în vigoare. El a explicat că aceste prețuri mari sunt rezultatul „economiei de piață”. Premierul a menționat faptul că este important să se discute cu ASF pentru a înțelege dinamica prețurilor, care se ajustează în funcție de incidentele raportate. De exemplu, dacă un proprietar de autoturism nu are incidente, prețul RCA va scădea, în timp ce un număr crescut de incidente va duce la creșterea acestuia.

Mesajul Premierului

„Aceasta este esența economiei de piață. Am fost nevoit să plafonez prețurile într-o perioadă de emoție economică, similară cu situația de pe piața fierului beton sau motorinei. Nu am permis ca aceste emoții să afecteze economia și tariful plătit de cetățeni. Acum, această emoție a fost depășită, iar noi trebuie să ne întoarcem la regulile pieței”, a afirmat Ciolacu.

Planuri pentru Viitor

Referitor la momentul în care plafonarea RCA ar putea fi ridicată, premierul a precizat că acest lucru se va întâmpla atunci când „piața este așezată”. El a adăugat că președintele ASF va continua să aibă întâlniri cu asiguratorii pentru a lua cele mai bune măsuri. „Repet, voi interveni mereu când este vorba despre emoții”, a conchis premierul.

Distribuie acest articol