Ciolacu îl susține pe Viktor Orban după declarațiile de la Băile Tușnad: „Doreati să-i interzic să pătrundă pe teritoriul României?”

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 471

0:00 Apărarea Premierului Român pentru Omologul Maghiar Premierul României, Marcel Ciolacu, a venit în apărarea omologului său maghiar, Viktor Orban, în urma discursului acestuia de la Băile Tușnad. Ciolacu a afirmat că declarațiile făcute de Orban sunt „treaba acestuia” și a subliniat că nu este responsabilitatea sa să intervină în acest context. În plus, Ciolacu […]

0:00

Apărarea Premierului Român pentru Omologul Maghiar

Premierul României, Marcel Ciolacu, a venit în apărarea omologului său maghiar, Viktor Orban, în urma discursului acestuia de la Băile Tușnad. Ciolacu a afirmat că declarațiile făcute de Orban sunt „treaba acestuia” și a subliniat că nu este responsabilitatea sa să intervină în acest context.

În plus, Ciolacu a evidențiat importanța relațiilor economice dintre România și Ungaria, menționând că aceasta din urmă este al treilea partener comercial al României în Uniunea Europeană. „A spus ceva de România? Voiaţi să-i interzic să vină pe teritoriul României? Acelaşi lucru mi se pare că l-a spus şi de la Bruxelles şi de la Budapesta. Nu e treaba mea. Eu am vorbit lucruri concrete în ceea ce priveşte relaţia economică”, a declarat premierul român. De asemenea, el a anunțat că ministrul Grindeanu va promova inițiativele de colaborare, inclusiv un proiect de tren rapid între Budapesta și București.

Declarațiile Controversate ale lui Viktor Orban

În cadrul discursului său de la Şcoala de vară de la Băile Tuşnad, Viktor Orban a emis mai multe declarații care au stârnit controverse. El a afirmat că Rusia nu poate fi considerată o țară neo-stalinistă, descriind-o în schimb ca fiind un stat „logic, calm și previzibil”, contrastând cu comportamentul considerat irațional al Occidentului. Orban a susținut că imaginea rigidității Rusiei este una falsă și că aceasta este condusă într-o manieră „hiper-rațională”.

Mai mult, prim-ministrul maghiar a declarat că Ucraina nu va reuși niciodată să devină membră a Uniunii Europene sau a NATO, invocând lipsa de resurse financiare suficiente din partea europenilor pentru a sprijini o astfel de integrare. Aceste afirmații au fost reluate de agențiile de presă care au acoperit evenimentul de la Băile Tușnad.

Distribuie acest articol