Ce recompense financiare acordă țările sportivilor care revin acasă cu medalia de aur de la Jocurile Olimpice

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 455

0:00 Cine primește cei mai mulți bani pentru aurul olimpic? În perioada premergătoare Jocurilor Olimpice de la Paris, numeroase țări își recompensează sportivii care reușesc să obțină medalii, iar printre acestea se numără și vecinii noștri de peste Prut. Hong Kong, care concurează independent de China, se află pe primul loc în acest clasament, oferind […]

0:00

Cine primește cei mai mulți bani pentru aurul olimpic?

În perioada premergătoare Jocurilor Olimpice de la Paris, numeroase țări își recompensează sportivii care reușesc să obțină medalii, iar printre acestea se numără și vecinii noștri de peste Prut. Hong Kong, care concurează independent de China, se află pe primul loc în acest clasament, oferind peste 700.000 de dolari pentru fiecare sportiv care câștigă medalie de aur. La ediția anterioară a Jocurilor Olimpice, desfășurată la Tokyo, sportivii acestei regiuni s-au întors acasă cu nu mai puțin de 6 medalii de aur.

Pe locul al doilea se află Israelul, care recompensează câștigătorii cu 275.000 de dolari. Serbia ocupă locul trei, oferind premii de 218.000 de dolari pentru cei care reușesc să urce pe prima treaptă a podiumului. Italia se află pe locul patru, oferind 196.000 de dolari sportivilor care aduc aurul olimpic, urmată de Lituania cu 182.000 de dolari și Republica Moldova, care premiază olimpicii cu 171.000 de dolari.

În ceea ce privește România, decidenții nu au specificat clar suma pe care statul o va oferi sportivilor care obțin medalii la Paris. Totuși, comparând cu sumele alocate pentru Jocurile Olimpice anterioare de la Tokyo, se observă o diferență semnificativă. România oferă 70.000 de euro pentru o medalie de aur, de peste 10 ori mai puțin decât Hong Kong și nici măcar jumătate din premiul acordat de Republica Moldova în acest an.

Cât valorează, de fapt, o medalie de aur la Jocurile Olimpice?

Aproximativ 10.500 de sportivi din 32 de sporturi se vor întrece la Jocurile Olimpice pentru cele 329 de medalii disponibile. Cei mai buni se vor lupta pentru cel mai râvnit premiu olimpic: medalia de aur. Conform unui articol publicat de Forbes, valoarea reală a unei medalii de aur câștigată de un atlet la Olimpiadă este de aproximativ 950 de dolari. Această valoare se referă la materialele din care este confecționată medalia.

În plus, se estimează că anul acesta este posibil să se atingă cea mai mare valoare a oricărei medalii de aur din istoria Jocurilor Olimpice moderne, datorită prețurilor record ale aurului, care depășesc valoarea de 708 dolari înregistrată la Jocurile Olimpice de la Londra din 2012.

Distribuie acest articol