Salvamont: Mai mult de 20 de oameni au fost recuperați de pe munte în ultimele 24 de ore. O persoană a decedat.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 452

0:00 Intervenții de urgență ale salvamontiștilor În ultimele 24 de ore, salvamontiștii au fost solicitați prin 20 de apeluri pentru intervenții de urgență. Aceștia au reușit să salveze 23 de persoane de pe munte, însă, din păcate, un alt caz s-a soldat cu decesul unei persoane. De asemenea, au fost primite peste 50 de apeluri […]

0:00

Intervenții de urgență ale salvamontiștilor

În ultimele 24 de ore, salvamontiștii au fost solicitați prin 20 de apeluri pentru intervenții de urgență. Aceștia au reușit să salveze 23 de persoane de pe munte, însă, din păcate, un alt caz s-a soldat cu decesul unei persoane. De asemenea, au fost primite peste 50 de apeluri pentru sfaturi și informații legate de diverse trasee montane.

Detalii despre intervenții

Salvamontiștii au declarat că, dintre cele 23 de persoane salvate, 7 au fost transferate către Serviciul de Ambulanță sau SMURD, pentru a fi transportate la spital. Într-un caz tragic, a fost necesară intervenția Serviciului de Medicină Legală. De asemenea, au fost înregistrate 56 de apeluri în care s-au solicitat informații despre traseele turistice din zonele montane.

Distribuția apelurilor

Conform informațiilor oferite de Salvamont România, apelurile pentru intervenții de urgență au fost direcționate către diferite formații. Dintre cele 20 de apeluri, șase au fost pentru Salvamont Municipiul Brașov, iar câte două pentru Salvamont Județul Brașov – formația Victoria, Salvamont Harghita și Salvamont Suceava. De asemenea, au fost înregistrate apeluri unice pentru Salvamont Vâlcea, Salvamont Bihor, Salvamont Mehedinți, Salvamont Cluj, Salvamont Bistrița-Năsăud, Salvamont Borșa, Salvamont Neamț și Județul Cluj.

Distribuie acest articol