Conflict pe Transfăgărășan. Un bărbat care ținea un bebeluș în brațe a adresat injurii inginerilor silvici pentru că nu i-au permis să se apropie de un urs.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 177

Sursa foto:

0:00

Scandal pe Transfăgărășan din cauza unui turist

Un incident neplăcut a avut loc pe Transfăgărășan, când un turist a decis să se oprească pentru a fotografia un urs, în timp ce inginerii silvici încercau să efectueze o relocare a animalului. Această acțiune a stârnit o reacție rapidă din partea autorităților, după ce turistul a devenit recalcitrant în momentul în care i s-a atras atenția asupra pericolului.

Reacția autorităților

Prefectul județului, Dragoș Predescu, a explicat situația: „Bărbatul a coborât din mașină, ținând copilul în brațe, pentru a fotografia ursoaica care era pe cale să fie relocată. Reprezentanții Direcției Silvice i-au spus că este periculos să rămână în zonă, dar acesta a devenit agresiv și a adresat injurii.”

Intervenția jandarmilor

Mihai Coman, inginer la Direcția Silvică, a relatat cum s-au desfășurat lucrurile: „Când am observat că a oprit, am deschis geamul și i-am spus că nu are voie să oprească. Crezând că șoferul se va conforma, am fost surprins să-l văd pe bărbat coborând din mașină cu un copil mic. Atunci am ridicat tonul și i-am spus că este inconștient să pună în pericol atât copilul, cât și pe el însuși.”

În urma acestui incident, jandarmii au fost chemați pentru a interveni și a calma spiritele, subliniind importanța respectării regulilor de siguranță în astfel de situații.

Distribuie acest articol