Polițiștii IPJ Constanța au primit instruire din partea experților Ambasadei SUA la București.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 146

Sursa foto:

0:00

Proiect de Instruire pentru Combaterea Traficului de Persoane

În anul 2024, Biroul de Securitate Diplomatică din cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la București a continuat un proiect dedicat organizării de sesiuni de instruire pentru polițiști, axat pe identificarea victimelor traficului de persoane, în special în segmentul stradal.

Conform informațiilor furnizate de Poliția Română, conducerea Inspectoratului General al Poliției Române a stabilit modalitățile de colaborare cu reprezentanții Ambasadei Statelor Unite. Aceștia, împreună cu specialiști din brigăzile de combatere a criminalității organizate, au planificat și implementat sesiuni de instruire în mai multe județe. Astfel, au avut loc sesiuni la Inspectoratul de Poliție Județean Constanța pe 26 iunie, la Inspectoratul de Poliție Județean Iași pe 9 septembrie, la Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui pe 10 septembrie și la Inspectoratul de Poliție Județean Suceava pe 11 septembrie.

În continuare, este programată o sesiune de instruire și cu polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș.

Transfer de Experiență la Academia de Poliție

Pe 21 mai, la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București, a avut loc o ședință metodică dedicată transferului de experiență și cunoștințe de specialitate pentru personalul didactic responsabil de activitățile de predare în domeniul traficului de persoane. Scopul acestei sesiuni a fost dezvoltarea competențelor profesionale ale cursanților, pregătindu-i ca primi respondenți în identificarea posibilelor victime ale traficului de persoane.

Reprezentanții Ambasadei Statelor Unite au asigurat atât ședința de instruire, cât și instrumentele pedagogice necesare. La eveniment au participat membri ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate din Inspectoratul General al Poliției Române, cadre didactice de la școlile postliceale subordonate Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, precum și cadre de la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”.

Distribuie acest articol