Primăria din Constanța desfășoară în continuare acțiuni de deratizare, esențiale pentru asigurarea sănătății comunității.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 170

Sursa foto:

0:00

Acțiuni de deratizare în oraș și Mamaia

În perioada 16-20 septembrie, echipele de deratizare vor distribui momeli toxice în toate zonele orașului și în stațiunea Mamaia. Acestea vor fi amplasate în parcuri, pe promenadă, în scuaruri și în apropierea platformelor de deșeuri.

Momelile utilizate conțin substanțe raticide anticoagulante biodegradabile și sunt plasate în stații de intoxicare care sunt marcate și inscripționate corespunzător. Este esențial ca cetățenii să conștientizeze importanța acestor acțiuni de deratizare și să respecte toate inscripțiile de pe stațiile de intoxicare pe care le întâlnesc în parcuri sau în alte zone verzi.

Ridicarea momelilor de la locurile în care au fost amplasate este strict interzisă, pentru a preveni eventuale accidente. De asemenea, atenționăm persoanele fizice și juridice din municipiu că au obligația de a efectua deratizarea imobilelor și gospodăriilor pe care le dețin. Aceasta trebuie realizată folosind doar substanțe aprobate de Ministerul Sănătății și prestatori autorizați, în paralel cu acțiunile Primăriei și ori de câte ori este necesar.

Distribuie acest articol