Rezultatele preselecțiilor pentru Festivalul – Concurs „Dan Moisescu” 2024

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 190

Sursa foto:

0:00

Concursul Național de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Dan Moisescu”, Ediția a XXVIII-a

Între 02 și 03 octombrie 2024, Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin” din Constanța va găzdui Concursul Național de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Dan Moisescu”, ediția a XXVIII-a. Potrivit anunțului făcut de Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, pe 02 octombrie, la ora 18:00, va avea loc deschiderea concursului, cu secțiunile „Interpretare instrumentală” și „Interpretare vocală”, urmate de recitaluri. Pe 03 octombrie, de la ora 18:00, va fi organizată Gala Laureaților, în cadrul căreia vor susține recitaluri artiști renumiți din muzica populară românească.

Organizatorii acestui eveniment cultural-artistic de amploare, desfășurat anual pe litoral, își propun să descopere, să promoveze și să lanseze tinere talente interpretative, evidențiind totodată frumusețea muzicii populare tradiționale și a costumului popular autentic din diverse regiuni etnofolclorice ale țării.

Desfășurarea Concursului

Conform regulamentului, concursul se va desfășura pe două secțiuni:

  • Interpretare instrumentală (instrumente de suflat, instrumente cu coarde – reci);
  • Interpretare vocală.

Artisti amatori, soliști vocali și instrumentiști de muzică populară sunt invitați să se înscrie pentru preselecții. Limita de vârstă pentru secțiunea „Interpretare instrumentală” este între 13 și 30 de ani, în timp ce pentru „Interpretare vocală”, aceasta este de 16-30 de ani. Toți concurenții trebuie să îndeplinească condițiile de vârstă minimă și maximă.

Acompaniamentul muzical în timpul repetițiilor și al concursului va fi asigurat de orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist „Brâulețul”, sub conducerea dirijorului prof. dr. Cristian Obrejan. Juriul, format din specialiști și reprezentanți ai instituțiilor organizatoare, va avea un președinte de marcă din domeniul folclorului românesc.

Concurenții Selectați

După preselecția care a avut loc pe 12 septembrie 2024, juriul a decis ca următorii concurenți să participe în etapa finală:

Secțiunea „Interpretare vocală”

  1. Avădănei Mădălina
  2. Bertea Delia-Valentina
  3. Bordianu Marilena
  4. Condrea Alexandra Vasilica
  5. Costea Daria
  6. Din Alexandra Ilinca
  7. Ghile Alice-Olivia
  8. Moisă Grigorie
  9. Năstasie Sorin Cheva
  10. Popescu Simina Maria
  11. Staicu Alexandru
  12. Șerban Sebastian-Mihai

Secțiunea „Interpretare instrumentală”

  1. Cioiu Alexandru-Costin
  2. Din Ilinca
  3. Dobrinescu Alexandra Mihaela Gabriela
  4. Dobrinescu Darius Nicolae
  5. Goste Iulian Marian
  6. Haneș Andrei Ioan
  7. Nae Ioan Valeriu
  8. Papuc Viorel
  9. Rusu Raul-Antonio
  10. Sarbusca Alexandru Cristian
  11. Vasile Daria Teodora

Rezultatele preselecțiilor sunt disponibile pe paginile oficiale ale organizatorilor. Conform regulamentului, preselecțiile s-au realizat online, iar participanții au trimis filmări. Concurenții vor prezenta în concurs piesele transmise în cadrul preselecției.

Premiile Festivalului-Concurs Național „Dan Moisescu” 2024

Trofeul „Dan Moisescu” va avea o valoare de 8.000 lei, iar premiile pentru secțiunea de Interpretare instrumentală vor fi anunțate ulterior.

Premiile Concursului Național de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Dan Moisescu”

În cadrul ediției a XXVIII-a a Concursului Național de Interpretare a Cântecului Popular Românesc „Dan Moisescu”, care va avea loc în perioada 02 – 03 octombrie 2024, la Centrul Multifuncțional Educativ pentru Tineret „Jean Constantin”, vor fi acordate diverse premii participanților.

Structura premiilor

În secțiunea Instrumentală, premiile vor fi următoarele:

  • Premiul I – 6.000 lei
  • Premiul II – 4.000 lei
  • Premiul III – 2.000 lei
  • Mențiune 1 – 1.500 lei
  • Mențiune 2 – 1.500 lei
  • Premiu special – 1.000 lei

În secțiunea Interpretare vocală, structura premiilor va fi identică:

  • Premiul I – 6.000 lei
  • Premiul II – 4.000 lei
  • Premiul III – 2.000 lei
  • Mențiune 1 – 1.500 lei
  • Mențiune 2 – 1.500 lei
  • Premiu special – 1.000 lei

Trofeul Festivalului

Câștigătorul Trofeului Festivalului va avea onoarea de a susține un recital folcloric la următoarea ediție a acestui prestigios eveniment.

Organizare

Acest concurs este organizat de Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada”, cu sprijinul Consiliului Județean Constanța, și promite să aducă în prim-plan talentele din muzica populară românească.

Distribuie acest articol