Ucraina va beneficia de un nou sprijin în valoare de 200 de milioane de dolari din partea SUA.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 258

0:00 SUA Anunță Un Nou Pachet de Asistență pentru Ucraina Statele Unite au anunțat luni lansarea unui nou pachet de asistență de securitate destinat Ucrainei, în valoare de până la 200 de milioane de dolari. Acest pachet include echipamente esențiale pentru apărarea antiaeriană și arme antitanc, conform declarațiilor lui John Kirby, purtătorul de cuvânt al […]

0:00

SUA Anunță Un Nou Pachet de Asistență pentru Ucraina

Statele Unite au anunțat luni lansarea unui nou pachet de asistență de securitate destinat Ucrainei, în valoare de până la 200 de milioane de dolari. Acest pachet include echipamente esențiale pentru apărarea antiaeriană și arme antitanc, conform declarațiilor lui John Kirby, purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru securitate națională.

Detalii Despre Pachetul de Asistență

Conform lui Kirby, pachetul oferă „capacități-cheie de luptă pentru Ucraina”, incluzând interceptoare de apărare antiaeriană, muniții pentru sistemul HIMARS, proiectile de artilerie, mortiere și rachete antitanc Javelin, printre alte arme antitanc. De asemenea, Departamentul american al Apărării a anunțat alocarea unor fonduri semnificative pentru inițiativa de asistență în domeniul securității, având ca scop sprijinirea capacității de apărare a Ucrainei pe termen lung.

Îmbunătățirea Apărării Antiaeriene

Kirby a subliniat că acest pachet include capabilități menite să întărească apărarea antiaeriană a Ucrainei, precum și proiectile cu rază lungă de acțiune și muniție antitanc. Totodată, sunt prevăzute resurse pentru mentenanța echipamentelor deja furnizate de către SUA.

Apelurile Ucrainei pentru Suport Internațional

Oficialii ucraineni au îndemnat aliații săi timp de mai multe luni să ofere mai multe sisteme de apărare antiaeriană, necesare pentru a face față atacurilor frecvente cu rachete și drone lansate de forțele ruse. De la începutul anului 2022, SUA au oferit Ucrainei ajutoare militare în valoare de peste 50 de miliarde de dolari, însă există temeri cu privire la viitorul sprijinului american, în special în contextul alegerilor prezidențiale din 5 noiembrie, când Donald Trump ar putea câștiga.

Reacția Ucrainei

Ministerul ucrainean al Apărării a exprimat recunoștința față de partenerii americani pentru lideratul și sprijinul constant, afirmând: „Împreună vom învinge!” într-o postare pe platforma X, salutând astfel noul pachet de asistență.

Distribuie acest articol