Înălțarea Sfintei Cruci, marcată prin post de Biserica Ortodoxă. IPS Teodosie a oficiat o procesiune la Izvorul Tămăduitor și o slujbă de sfințire mică a apei.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 156

Sursa foto:

0:00

Înălțarea Sfintei Cruci: O sărbătoare cu post și reflecție

Înălțarea Sfintei Cruci, spre deosebire de alte sărbători importante, se celebrează cu post, având în vedere că evocă suferințele și moartea Mântuitorului Hristos. Această taină profundă a crucii este strâns legată de mântuirea umanității, un proces care a început încă de la începuturile creației. Crucea lui Hristos reprezintă primul altar de jertfă al Bisericii creștine, pe care Mântuitorul s-a jertfit și a sfințit-o cu Sângele Său, răscumpărând astfel omenirea din robia păcatului, conform învățăturilor Părintelui Cleopa Ilie.

Programul celebrărilor de Înălțarea Sfintei Cruci

Sâmbătă, 14 septembrie, Biserica Ortodoxă va celebra Înălțarea Sfintei Cruci. Cu această ocazie, de la ora 08.00, IPS Teodosie, Ierarhul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la Mănăstirea Dervent, care poartă hramul Sfintei Cruci. Ulterior, la ora 12.00, va avea loc o procesiune spre Izvorul Tămăduitor din apropiere, unde va fi oficiată slujba de Sfințire mică a Apei. La sfârșitul zilei, de la ora 21.15, Ierarhul Tomisului va conduce Acatistul Învierii Domnului la Catedrala Arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.

Distribuie acest articol