Rețea internațională de trafic de heroină, dejucată în România

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 134

Sursa foto:

0:00

Destructurarea unei rețele internaționale de trafic de droguri

Polițiștii din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog, în colaborare cu procurorii DIICOT – Structura Centrală, au desfășurat o investigație complexă care a dus la destructurarea unei rețele internaționale de trafic de droguri de mare risc. Această grupare, formată din cetățeni români și albanezi, era activă în traficul de heroină, atât pe teritoriul României, cât și la nivel internațional.

Detalii despre operațiunea de trafic

Conform probelor adunate, la data de 9 septembrie 2024, doi cetățeni albanezi au intrat pe teritoriul României cu intenția de a trafica o cantitate semnificativă de heroină. O parte din acest grup, care include patru alte persoane (trei români și un albanez), s-a deplasat către o locuință din județul Ialomița, unde au preparat aproximativ 4,5 kilograme de heroină amestecată cu aditivi.

După procesul de porționare și ambalare, o persoană a preluat aproximativ 4,3 kilograme din droguri și s-a îndreptat spre municipiul Slobozia. Celelalte patru persoane, având asupra lor aproximativ 100 de grame de heroină, s-au deplasat cu un autoturism către București. Acestea au fost prinse în flagrant delict în cadrul a două acțiuni desfășurate în București și Slobozia, în zilele de 10 și 11 septembrie 2024.

Valoarea și reținerea suspecților

Valoarea de piață a heroinelor confiscate, destinate vânzării pe teritoriul național, este estimată la aproximativ 250.000 de lei. Pe 12 septembrie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au decis reținerea a șase persoane (trei albanezi și trei români) pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc.

Distribuie acest articol