Sugestii utile pentru prevenirea situațiilor de risc generate de condițiile meteorologice extreme

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 190

Sursa foto:

0:00

Ministerul Afacerilor Interne oferă recomandări pentru prevenirea riscurilor meteorologice

Ministerul Afacerilor Interne a emis un set de recomandări destinate cetățenilor, având ca scop evitarea situațiilor de risc generate de condițiile meteorologice adverse.

Autoritățile îndeamnă populația să rămână informată prin urmărirera constantă a anunțurilor oficiale și să respecte indicațiile acestora, pentru a preveni eventuale incidente. De asemenea, șoferii sunt sfătuiți să evite deplasările în zonele afectate de inundații sau cele cu avertizări de vreme severă și să se informeze în prealabil despre prognoza meteo înainte de a porni la drum.

În cazul în care debitele anumitor cursuri de apă cresc, cetățenii sunt rugați să nu traverseze aceste ape și să nu se apropie de maluri.

Persoanele din regiunile afectate de avertizări trebuie să își curețe șanțurile și rigolele de scurgere, pentru a facilita evacuarea normală a apelor pluviale. În condiții de vânt puternic, se recomandă rămânerea în interior, în locuri care oferă protecție, și evitarea zonelor cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate, care ar putea fi doborâți.

Ministerul reamintește că orice situație de pericol poate fi raportată prin apelarea numărului unic de urgență 112.

Distribuie acest articol