Ministrul Cătălin Predoiu, referitor la inundațiile din Galați: „Peste 160 de persoane au fost evacuate și 95 de vieți au fost salvate, cu situații critice“

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 179

Sursa foto:

0:00

Condoleanțe pentru victimele din județul Galați

Marian-Cătălin Predoiu, viceprim-ministru și ministrul Afacerilor Interne, a exprimat astăzi condoleanțe familiilor afectate de tragedia recentă din județul Galați. În contextul intervenției de căutare și salvare care se desfășoară în acest moment, ministrul a subliniat mobilizarea tuturor echipelor disponibile din județ, precum și trimiterea de forțe din județele învecinate. Peste 160 de cadre ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au fost implicate în operațiunile de salvare, iar trupe de Jandarmerie și Poliție au fost pregătite să intervină, dacă va fi necesar.

Intervenții și salvări

„În urma intervenției, au fost evacuate peste 160 de persoane și s-au salvat 95 de vieți din situații critice. Din păcate, au fost raportate patru decese”, a declarat ministrul Predoiu. Acesta a adăugat că s-au utilizat toate resursele disponibile, inclusiv elicoptere, în cadrul acțiunilor de salvare.

Starea de alertă și pregătiri suplimentare

Ministerul Afacerilor Interne rămâne în alertă, având la dispoziție toate trupele din zonă. „Avem rezerve pregătite și în alte județe, în cazul în care situația o va impune. De asemenea, ne aflăm în contact constant cu ministerul Apărării pentru coordonarea eficientă a intervențiilor”, a adăugat Predoiu. El a menționat că se pregătesc tabere pentru refugiați, în cazul în care va fi necesară evacuarea suplimentară a populației. În plus, ministrul a încurajat cetățenii să fie atenți la mesajele RO-Alert și să colaboreze cu autoritățile locale pentru a asigura o reacție eficientă în fața situației curente.

Mulțumiri echipelor de intervenție

„Vreau să mulțumesc tuturor celor implicați în intervenție, inclusiv pompierilor și voluntarilor, care au oferit ajutor. Asigurăm că, din punct de vedere logistic, vor avea la dispoziție tot ce este necesar”, a concluzionat ministrul Predoiu.

Distribuie acest articol