„Turneul Campionilor la Kureș – 2024” organizat în orașul de la malul mării.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 183

Sursa foto:

0:00

Turneul Campionilor la Kureș – 2024, organizat la Constanța

Uniunea Democrată a Tătarilor Turco – Musulmani din România va organiza sâmbătă, 14 septembrie, începând cu ora 16.00, un eveniment special în Parcul Tăbăcăriei din Constanța, în zona din spatele Restaurantului Zodiac. Este vorba despre „Turneul Campionilor la Kureș – 2024”, o competiție ce marchează finalul sezonului de kureș din acest an.

Competiția se va desfășura pe două categorii, oferind participanților ocazia de a-și demonstra abilitățile. Kureș-ul este un sport tradițional cu rădăcini adânci în istoria Asia Centrală, având o vechime de mii de ani. Acest sport popular este dedicat amatorilor, iar în cadrul competițiilor, luptătorii își pun în valoare nu doar forța fizică, ci și trăsăturile morale, precum onestitatea, curajul și priceperea, caracteristice etnicilor tătari.

Comunitatea tătară din România este unică prin faptul că deține un sport tradițional recunoscut, iar competițiile de kureș au devenit o tradiție în localitățile unde trăiesc etnici tătari. Aceste evenimente s-au transformat în sărbători comunitare, atrăgând nu doar tătarii, ci și membrii populației majoritare, precum și reprezentanți ai altor comunități etnice.

Distribuie acest articol