Asistență de urgență pentru cetățenii din județul Galați afectați de inundații! Deciziile Comitetului Național pentru Situații de Urgență

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 168

Sursa foto:

0:00

Ajutoare umanitare pentru județul Galați în urma fenomenelor hidrometeorologice

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat Hotărârea nr. 24, în urma fenomenelor hidrometeorologice care au afectat județul Galați. Această hotărâre propune Guvernului României scoaterea de la rezervele de stat a unor construcții ușoare din elemente modulare, articole de cazarmament, apă și alimente, destinate ca ajutoare umanitare interne de urgență. Aceste resurse vor fi oferite, cu titlu gratuit, unităților administrativ-teritoriale din județul Galați, pentru a asigura condiții minime de trai persoanelor afectate.

De asemenea, Departamentul pentru Situații de Urgență a fost împuternicit să solicite Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale să scoată de la rezervele de stat cantități suplimentare de produse și materiale, în funcție de analiza efectuată la nivelul județului Galați. Aceste măsuri au ca scop acordarea de ajutoare umanitare interne de urgență, cu titlu gratuit, unităților administrativ-teritoriale afectate.

Transportul ajutoarelor

Transportul materialelor și produselor menționate se va realiza cu ajutorul mijloacelor de transport deținute de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, Ministerul Apărării Naționale și Administrația Națională a Rezervelor de Stat. În cazul în care este necesar, se vor folosi și mijloace de transport ale operatorilor economici specializați, contractați de A.N.R.S.P.S.

Conform informațiilor furnizate, mijloacele de transport din dotarea IGSU care vor transporta materialele către județul Galați sunt următoarele: 20 de autocamioane (provenind de la diferite Inspectorate pentru Situații de Urgență) și un ansamblu rutier, care vor prelua materialele de la depozitul ANRSPS din județul Ilfov. De asemenea, 7 ansambluri rutiere vor prelua materiale de la depozitul ANRSPS din județul Bacău. O automacara din cadrul USISU Ciolpani va încărca containere igienice de la ISU Prahova și se va deplasa în județul Galați, iar o altă automacara, de la ISU Vrancea, va merge la depozitul din Bacău pentru a încărca materiale.

Conținutul ajutoarelor

Ajutoarele destinate județului Galați includ peste 400 de tone de alimente de primă necesitate, precum conserve, cașcaval, apă, zahăr și altele. În plus, sunt prevăzute construcții modulare pentru cazare, grupuri sanitare, saci de dormit, perne, pături, saltele și așternuturi, toate acestea fiind esențiale pentru sprijinirea persoanelor afectate de fenomenele hidrometeorologice recente.

Distribuie acest articol