Tinerii și copiii din Corbu și Cerchezu sunt invitați la un eveniment special.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 171

Sursa foto:

0:00

Spectacol pentru Tineret și Copii în Județul Constanța

Asociația Culturală pentru Tineret și Copii Art Theatre va organiza un spectacol dedicat tinerilor și copiilor, în cadrul proiectului „Tineri artiști în acțiune“, susținut de Consiliul Județean Constanța. Acest proiect include o a doua etapă, intitulată „Caravana Tinerilor artiști în acțiune“, ce va prezenta spectacole în cinci localități din județul Constanța: Cerchezu, Cumpăna, Oltina, Corbu și Lipnița.

Spectacolul „Provocarea“, inspirat din lucrările lui Vasile Alecsandri, va îmbina arta teatrală cu muzica, fiind realizat de profesioniști din domeniu alături de studenți, pe baza unui concept original. Programul spectacolelor este următorul:

  • Luni, 16 septembrie, ora 11.00 – Cumpăna
  • Marți, 17 septembrie, ora 11.00 – Oltina
  • Miercuri, 18 septembrie, ora 11.00 – Corbu
  • Joi, 19 septembrie, ora 11.00 – Cerchezu
  • Vineri, 20 septembrie, ora 11.00 – Lipnița

Proiectul „Tineri artiști în acțiune“ reunește indivizi pasionați de artă, dornici să creeze momente artistice memorabile. Aceasta reprezintă o oportunitate importantă pentru tinerii din mediul rural de a se implica în evenimente culturale și educaționale, care, în mod obișnuit, le sunt inaccesibile. Intrarea la aceste spectacole este gratuită.

Ateliere de Creație și Spectacol în Parcul Arheologic

În prima parte a proiectului, intitulată „FRAGMENTARIUM. Paradigma culturală a Antichității în contemporaneitate“, va fi organizat Consorțiul Național Universitar ARTE, constând în patru ateliere de creație din diverse domenii ale artei. La finalul acestor ateliere, va avea loc un spectacol tip performing în Parcul Arheologic din Constanța, cu participarea a aproximativ 80 de studenți de la facultăți de artă din întreaga țară, împreună cu rectorii acestora.

Cele patru ateliere de creație vor include:

  • Atelier de serigrafie și gravură, condus de conf.univ.dr. Ovidiu Felipov și lect.univ.dr. Dragoș Răzvan Petrișor;
  • Atelier de artă teatrală și cinematografică, susținut de lect.univ.dr. Dragoș Muscalu (Artă teatrală) și conf.univ.dr.habil. Emanuel Pârvu (Artă cinematografică), regizor al filmului „Trei kilometri până la capătul lumii“, care a fost selectat în competiția oficială la Festivalul de Cannes, obținând premiul „Queer“;
  • Atelier de expresivitate corporală, condus de lect.univ. Stela Cocârlea;
  • Masterclass de belcanto, susținut de prof.univ.dr.habil. Nicoleta Ardelean.
Distribuie acest articol