Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, anunță alocarea de fonduri pentru sprijinirea refacerii locuințelor și a vieților afectate de inundații.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 207

Sursa foto:

0:00

Guvernul alocă fonduri pentru refacerea zonelor afectate de inundații în Galați

Guvernul român va direcționa resurse financiare din Fondul de Intervenţii pentru Situaţii de Urgenţă în scopul refacerii locuințelor și susținerii persoanelor afectate de inundațiile recente din Galați, a declarat ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

„Ne angajăm să mobilizăm toate resursele necesare și, în acest sens, vom aloca fonduri din Fondul de Intervenţii pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a sprijini refacerea locuințelor și a vieților oamenilor. Fiecare persoană afectată va beneficia de ajutorul nostru, astfel încât să își poată recăpăta liniștea și stabilitatea de dinainte de acest dezastru”, a afirmat ministrul Boloș.

Acesta a subliniat că persoanele afectate de inundații nu vor fi lăsate să facă față acestei situații critice singure. „Deși drumul va fi dificil, vom fi alături de voi în fiecare moment. Nimeni nu va fi lăsat în urmă”, a adăugat Marcel Boloș.

Inundațiile din ultimele zile au avut un impact tragic în județul Galați, unde patru persoane și-au pierdut viața. Printre victime se numără doi bărbați din localitățile Pechea și Drăgușeni, precum și două femei din Costache Negri și Corod. De asemenea, alte două persoane sunt date dispărute, conform declarațiilor premierului Marcel Ciolacu.

Distribuie acest articol