Reținere în caz de trafic internațional de droguri. Un cetățean german a fost prins cu canabis la frontieră.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 113

Sursa foto:

0:00

Reținere a unui cetățean german pentru trafic de droguri

Ieri, 15 septembrie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Constanța, împreună cu Biroul de Combatere a Traficului de Droguri, au efectuat reținerea unui cetățean german în vârstă de 32 de ani. Acesta este investigat pentru infracțiuni grave, printre care se numără trafic intern și internațional de droguri de risc în formă continuată, precum și deținerea de droguri de risc fără drept, în scopul consumului personal.

Azi, 16 septembrie, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Constanța a fost sesizat cu propunerea de arestare preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Detalii despre reținere

La data de 15 septembrie 2024, procurorii au reținut un individ de 32 de ani, cetățean german, care este cercetat pentru trafic intern de droguri de risc, trafic internațional de droguri de risc în formă continuată și deținere ilegală de droguri de risc, destinate consumului propriu. Inculpatul a fost prins în flagrant de către polițiștii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Ostrov – Silistra, în momentul în care încerca să părăsească țara. În autoturismul său au fost descoperite aproximativ 80 de grame de canabis, drug de risc, împărțite în mai multe recipiente și pungi, ascunse în diverse locuri din habitaclu și în bagaje.

Propunerea de arestare preventivă a fost formulată astăzi, iar activitățile judiciare au fost realizate în colaborare cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța. Este important de menționat că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale stipulate de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Distribuie acest articol