Se întrerupe furnizarea apei potabile în diverse zone ale orașului.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 174

Sursa foto:

0:00

Anunț important privind lucrările la Stația de Tratare și Pompare Palas

Între 18 și 20 septembrie 2024, la Stația de Tratare și Pompare Palas din municipiul Constanța, se vor desfășura lucrări de înlocuire a vanelor de legătură și a unor tronsoane din conductele afectate de degradare. RAJA Constanța a comunicat că, pentru realizarea acestor lucrări, furnizarea apei potabile va fi oprită timp de 30 de ore, în perioada 18 septembrie 2024, ora 22.00, până pe 20 septembrie 2024, ora 04.00.

Investițiile fac parte din Contractul de lucrări CL34: „Reabilitare conducte magistrale tronson 3 – Municipiul Constanța”, având o valoare totală de aproximativ 38 milioane lei, derulat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM). În timpul acestor lucrări, consumatorii din următoarele zone vor fi afectați de lipsa apei:

  • Cartierul Palas și Zona Industrială Oierie Palas;
  • Cartierele Brătianu și Medeea;
  • Zona Industrială;
  • Cartierele CET, Viile Noi și Sere;
  • Cartierele Anda, Km 4, Km 4-5, Km 5 și Veterani;
  • Zonele Industriale CET, Caraiman și Oil Terminal;
  • Zona Comercială Constanța Sud (Auchan, Metro, Brico Depot, Avia Motors);
  • Cartierul Faleză Sud;
  • Cartierele Far, Abator, Gară, Icil, Balada, Casa de Cultură, Inel I, Inel II, Coiciu și Compozitori;
  • Zonele Baba Novac și Halta Traian;
  • Zona Comercială Vest – cu excepția Complexului Comercial Vivo;
  • Localitățile Cumpăna, Lazu, Agigea și Eforie Nord.

Pregătiri pentru intervenție

În scopul reducerii timpului de execuție a lucrărilor, echipele RAJA au început pregătirile cu peste două săptămâni înainte. Această măsură este necesară având în vedere complexitatea lucrărilor, lungimea instalațiilor, diametrul acestora și debitul de apă. Timpul necesar pentru golirea și umplerea rețelei de distribuție din zonele afectate poate varia între 6 și 9 ore. Reluarea furnizării apei potabile va fi realizată treptat, în funcție de presiunea sistemului și de topografia rețelei.

RAJA își cere scuze pentru neplăcerile cauzate consumatorilor și îi asigură că echipele de intervenție vor depune toate eforturile pentru finalizarea lucrărilor și reluarea furnizării apei potabile în cel mai scurt timp, asigurând astfel parametrii optimi. De asemenea, se recomandă utilizatorilor să își facă o rezervă minimă de apă pentru consum și uz casnic pe durata întreruperii alimentării.

Beneficiile investițiilor

Aceste investiții în modernizarea și dezvoltarea sistemelor de alimentare cu apă potabilă sunt menite să aducă beneficii pe termen lung consumatorilor, având ca scop asigurarea unor servicii de calitate superioară și îmbunătățirea calității vieții. Implementarea acestor lucrări va conduce la o capacitate mai bună de transport și distribuție a apei potabile, la asigurarea debitului de alimentare și a calității apei, precum și la reducerea pierderilor din rețeaua de distribuție, garantând astfel siguranța și continuitatea serviciilor.

Distribuie acest articol