Constănțenii participanți la dezbaterea publică contestă creșterea taxelor și impozitelor pentru anul 2025.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 172

Sursa foto:

0:00

Proiect de hotărâre privind impozitele și taxele pentru anul 2025 în Constanța

Primăria Constanța, prin intermediul Serviciului Public de Impozite și Taxe, a inițiat un proiect de hotărâre care preconizează modificări în ceea ce privește impozitele și taxele pentru anul 2025. În urma acestor modificări, locuitorii din Constanța ar putea fi nevoiți să plătească sume mai mari pentru impozitele pe teren, clădiri și automobile.

Dezbatere publică organizată de primărie

În acest context, Primăria Municipiului Constanța, împreună cu Serviciul Public de Impozite, Taxe și alte Venituri, va organiza o dezbatere publică. Aceasta va avea loc pe 17 septembrie 2024, la ora 15:00, în sala Remus Opreanu a Palatului administrativ, situat pe bulevardul Tomis nr. 51. La dezbatere vor fi discutate următoarele proiecte de acte normative:

  • Proiect de hotărâre pentru stabilirea impozitelor și taxelor în municipiul Constanța pentru anul 2025.
  • Proiect de hotărâre pentru aprobarea Regulamentului de instituire și administrare a taxei de salubrizare și stabilirea acestei taxe pentru utilizatorii serviciului de salubrizare.

Declarațiile primarului și ale consilierilor

Primarul Vergil Chițac a subliniat importanța colectării selective a deșeurilor, afirmând că acest proces este esențial pentru atingerea obiectivelor impuse de Uniunea Europeană. El a menționat că oamenii trebuie să conștientizeze valoarea deșeurilor și a subliniat că, deși taxa de salubritate nu va crește, subvenția a fost eliminată.

Stelian Ion, consilier local, a adăugat că cetățenii ar fi dispuși să accepte taxe mai mari dacă orașul ar fi mai curat și dacă platformele pentru colectarea selectivă ar fi disponibile în mod corespunzător. El a cerut operatorului de salubritate să respecte contractul și să asigure un mediu mai curat pentru comunitate.

În aceeași notă, Nicolae Vlahu a menționat că AUR a depus o petiție semnată de 2000 de constănțeni, solicitând ca taxa de salubrizare să nu fie majorată.

Primarul Chițac a contestat afirmațiile conform cărora anul viitor va fi mai dificil din punct de vedere economic, subliniind că în prezent economia este în creștere. Un cetățean prezent la întâlnire a reacționat ironic, afirmând că această creștere economică nu se reflectă în viața de zi cu zi a constănțenilor.

Distribuie acest articol