Pescar surprins de polițiști în Hârșova fără permis de pescuit

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 160

Sursa foto:

0:00

Acțiune a Poliției pentru Combaterea Ilegalităților în Domeniul Piscicol

Pe 17 septembrie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Siguranță Transporturi, împreună cu cei ai Poliției Orașului Hârșova, au desfășurat o acțiune menită să prevină și să combată ilegalitățile din domeniul piscicol.

În timpul acțiunii, a fost identificat un bărbat care conducea un autoturism pe Strada Celea Mare din Hârșova. Cu ocazia controlului efectuat asupra vehiculului, agenții de poliție au descoperit o plasă de pescuit de 80 de metri, un aparat de pescuit electric și pește din specia somn.

Verificările ulterioare au arătat că bărbatul nu deține un permis de pescuit comercial. De asemenea, acesta a fost supus unui test cu aparatul etilotest, rezultatul indicând o concentrație de 0,61 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, a fost transportat la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei în sânge.

În cadrul aceleași acțiuni, polițiștii au mai identificat doi tineri, ambii cu vârsta de 20 de ani. În autoturismul condus de unul dintre aceștia au fost găsite două plase de pescuit: una tip monofilament, cu o lungime de 30 de metri, și o plasă din nailon, de 50 de metri.

Uneltele de pescuit și autoturismele implicate au fost confiscate pentru a permite continuarea cercetărilor. În ambele cazuri, polițiștii continuă investigațiile.

Distribuie acest articol