Studenții cu media 10 la examenele naționale beneficiază de sprijin financiar din partea statului.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 208

Sursa foto:

0:00

Stimulente financiare pentru absolvenții cu media 10

Absolvenții clasei a VIII-a care au obținut media maximă de 10 la evaluarea națională, precum și cei care au încheiat liceul cu aceeași medie la examenul de bacalaureat, vor beneficia de recompense financiare din partea Ministerului Educației. Această inițiativă a fost aprobată de guvern pe 18 septembrie 2024.

Executivul a decis să aloce o sumă totală de 548.000 lei pentru a recompensa performanțele academice deosebite ale elevilor din învățământul preuniversitar. Concret, 74 de absolvenți de gimnaziu care au obținut media 10 la evaluarea națională din sesiunea 2024 vor primi fiecare câte 2000 de lei. De asemenea, 80 de absolvenți de liceu care au reușit să obțină media 10 la examenul național de bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2024 vor fi recompensați cu câte 5000 de lei fiecare.

Fondurile necesare acestor stimulente vor fi alocate din bugetul Ministerului Educației pentru anul 2024. Lista cu numele beneficiarilor și modalitatea de acordare a acestor stimulente vor fi stabilite printr-un ordin emis de ministrul educației. Această măsură subliniază aprecierea față de realizările remarcabile ale tinerilor absolvenți și are rolul de a încuraja excelența în educație.

Distribuie acest articol