Condamnat pentru lipsire de libertate și șantaj, un individ colaborează cu afaceriști recuperatori pentru a obține reabilitarea și curățarea cazierului.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 188

Sursa foto:

0:00

Un fost condamnat solicită reabilitarea după 8 ani de închisoare

Un bărbat, care a fost condamnat în urmă cu opt ani pentru infracțiuni de șantaj și lipsire de libertate, își dorește ștergerea trecutului infracțional și reabilitarea. Acesta a fost implicat în activități ilegale alături de mai mulți afaceriști care au fost ulterior condamnați pentru fapte comise cu peste zece ani în urmă.

Destructurarea unei grupări infracționale

În anul 2012, ofițerii Antifraudă, coordonați de procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța, au reușit să destructureze o grupare infracțională formată din doi bărbați din Constanța, Petrică Cristian Enea și Adrian Stănei. Aceștia erau implicați în afaceri cu cereale, dar au trecut la acțiuni ilegale, având ca miză suma de 300.000 de lei.

Metodele lor ilegale

Investigațiile au arătat că, în 2009, prin intermediul unei firme din Călărași, Enea și Stănei au transferat suma de 300.000 de lei ca avans pentru cereale către o societate din Cobadin. Banii au fost ridicați în numerar de administratorul Bogdan Radu, pe baza unui borderou de achiziție care prezenta suspiciuni de falsificare. Această sumă urma să ajungă, prin intermediari, la afaceriștii Florin Râpeanu și Radu Moisoiu, care, însă, au dispărut cu banii.

Sechestrarea și violența

Pentru a recupera suma, Enea, Stănei și un tânăr din Eforie Nord, Vasile Ghiocel Dragomir, l-au sechestrat pe Bogdan Radu în sediul firmei sale din Constanța, unde l-au agresat, sperând să obțină banii, dar fără succes. În scurt timp, Radu Moisoiu a fost nevoit să vândă un apartament din Constanța lui Petrică Enea și a contractat un împrumut de 41.000 de euro, pe care l-a virat direct lui Adrian Stănei, probabil ca despăgubire.

Amenințări și constrângeri

Potrivit unui comunicat al Parchetului, cei doi inculpați au constrâns-o pe partea vătămată, M.R., să vândă un apartament lui Enea, ascunzând proveniența acestuia, și au amenințat-o pe R.L. pentru a obține suma de 300.000 de lei, reușind să obțină de la aceasta suma de 41.170 de euro printr-un împrumut bancar.

Urmărirea penală

Dupa recuperarea banilor, Enea și Stănei au încercat să disimuleze activitatea infracțională prin cesionarea fictivă a părților sociale ale firmei din Constanța, cu scopul de a evita urmărirea penală. Ancheta a dus la arestarea lui Râpeanu și Moisoiu pentru evaziune fiscală, iar Enea și Stănei au fost acuzați de complicitate la evaziune fiscală, spălare de bani, șantaj și lipsire de libertate. Vasile Ghiocel Dragomir a fost acuzat de complicitate la șantaj și lipsire de libertate, fiind condamnat ulterior.

Daniel Albu solicită reabilitarea judecătorească

Daniel Albu, condamnat în 2016 la o pedeapsă de 3 ani și 4 luni de închisoare cu executare, intenționează să își îmbunătățească situația legală. În prezent, el își dorește să își „curețe“ cazierul judiciar și să șteargă orice referire la trecutul său infracțional, pe care îl consideră rușinos.

Conform informațiilor, Albu a decis să își schimbe și numele de familie din aceleași motive. Pe 17 septembrie a.c., el a depus la Tribunalul Constanța o cerere de reabilitare judecătorească. Cererea sa va fi judecată pe 19 noiembrie.

Distribuie acest articol