Incendiu la Casa Dobrogeană: 10 persoane vârstnice relocate la Centrul Phoenix, 19 la Centrul Sf. Ecaterina, iar 10 au fost internate la spital.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 17

0:00 Incendiu Devastator la Azilul de Bătrâni „Casa Dobrogeană” Un număr de 29 de seniori, care se aflau în azilul situat lângă Monument, au fost transferați în două locații din municipiu după un incendiu izbucnit luni seara. Aceste locații sunt un centru administrat de Primăria Tulcea și un altul privat, denumit Sfânta Ecaterina. Până ieri, […]

0:00

Incendiu Devastator la Azilul de Bătrâni „Casa Dobrogeană”

Un număr de 29 de seniori, care se aflau în azilul situat lângă Monument, au fost transferați în două locații din municipiu după un incendiu izbucnit luni seara. Aceste locații sunt un centru administrat de Primăria Tulcea și un altul privat, denumit Sfânta Ecaterina. Până ieri, zece dintre bătrâni erau încă internați la Spitalul Județean Tulcea, însă nu din cauza arsurilor, ci pentru a beneficia de evaluări medicale.

Detalii Despre Incident

Incendiul a avut loc la azilul privat de bătrâni „Casa Dobrogeană”, situat în municipiu. Având în vedere numărul mare de persoane afectate, autoritățile au decis activarea Planului Roșu de Intervenție.

Pagubele Cauzate

În urma incendiului, acoperișul pavilionului central a fost afectat pe o suprafață de aproximativ 1000 de metri pătrați, iar acoperișul unei anexe pe o suprafață de aproximativ 60 de metri pătrați a fost de asemenea distrus. În plus, un autoturism a fost avariat.

Cauza Incendiului

Investigațiile preliminare au stabilit că aparatul de climatizare defectat în timpul utilizării este cauza probabilă a incendiului. Gabriel Dobrogeanu, administratorul centrului „Casa Dobrogeană”, a declarat că incendiul a afectat 25% din clădire și a estimat că lucrările de reparare vor fi finalizate în aproximativ două luni.

Distribuie acest articol