Constanța se află sub atenționări de cod galben pentru intensificări ale vântului și ploi abundente.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 163

Sursa foto:

0:00

Atenționări Meteorologice pentru Județul Constanța

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe atenționări pentru județul Constanța, în contextul vremii nefavorabile. Primul cod galben este valabil în perioada 19 septembrie, între orele 10:00 și 21:00. În acest interval, se vor înregistra perioade cu averse, cantitățile de apă putând ajunge la 15-20 l/mp, iar izolat se pot depăși 25 l/mp. De asemenea, vântul se va intensifica temporar, atingând viteze de 50-60 km/h.

Un alt cod galben este activ între 19 septembrie, ora 21:00 și 20 septembrie, ora 18:00. În această perioadă, pe litoral, vântul va continua să prezinte intensificări, cu viteze cuprinse între 50-55 km/h, iar temporar se pot înregistra rafale de 60-65 km/h. În prima parte a nopții, județul Constanța se va confrunta cu averse, iar cantitățile de apă vor varia între 20-30 l/mp.

Recomandări pentru Cetățeni

Autoritățile recomandă cetățenilor să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor și panourilor publicitare, precum și să se ferească de clădirile aflate în construcție. De asemenea, șoferii sunt sfătuiți să nu oprească sau să nu staționeze în apropierea copacilor de pe marginea drumurilor.

Semnalarea Problemelor

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala orice probleme întâmpinate la numerele de telefon disponibile. Acestea includ dispeceratul Primăriei Municipiului Constanța, dispeceratul Direcției Generale Poliția Locală și dispeceratul Serviciului de Protecție Civilă.

Distribuie acest articol