Auditul de certificare a pădurilor de stat a fost finalizat cu succes, iar Tulcea se numără printre regiunile evaluate.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 188

Sursa foto:

0:00

Auditul anual al pădurilor publice din România

Organismul de certificare Soil Association Certification Limited din Marea Britanie a dus la bun sfârșit auditul anual pentru pădurile de stat administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, care beneficiază de certificarea managementului forestier conform standardului internațional Forest Stewardship Council (FSC). Auditorii au efectuat vizite de monitorizare în teren, între lunile februarie și iunie, la diverse direcții silvice din Suceava, Mureș, Tulcea, Vâlcea, Satu Mare, Mehedinți și Maramureș.

Rezultatele acestor vizite au fost favorabile, fără a fi identificate neconformități majore. Aproximativ 80% din pădurile publice ale statului, gestionate de Romsilva, sunt certificate conform standardului FSC, ceea ce reprezintă un total de 2.521.409 hectare de fond forestier, administrate de 232 de ocoale silvice de stat.

Certificarea managementului forestier

În ceea ce privește restul fondului forestier public, care se întinde pe 598.846 hectare și este gestionat de 80 de ocoale silvice de stat, Romsilva a obținut certificarea conform standardului internațional PEFC. Vizitele de monitorizare pentru aceste suprafețe vor continua până la sfârșitul anului.

Procesul de certificare a managementului forestier pentru pădurile de stat a început în 2002, cu includerea inițială a 30.000 de hectare, și s-a finalizat anul trecut, când toate pădurile de stat au fost integrate în unul dintre cele două standarde internaționale, FSC și PEFC. Certificarea la aceste standarde internaționale asigură că pădurile sunt gestionate durabil, conform celor mai exigente norme internaționale din domeniul silviculturii, și că lemnul comercializat provine din surse legale și verificate.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează aproximativ 3,13 milioane hectare de păduri publice, ceea ce reprezintă circa 48% din totalul pădurilor din România. De asemenea, aceasta oferă servicii silvice pentru aproximativ un milion hectare de păduri aflate în alte forme de proprietate și gestionează 22 de parcuri naționale și naturale, precum și 12 herghelii de stat.

Distribuie acest articol