Un restaurant din Eforie va fi distrus pentru a permite construcția unui hotel.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 174

Sursa foto:

0:00

Demolarea unui restaurant în Eforie Sud pentru construcția unui imobil de locuire

Un restaurant din Eforie Sud va fi demolat, iar pe locul acestuia va fi ridicat un imobil cu două etaje destinat locuirii și spatiilor de cazare. Instituția de mediu a acordat recent autorizația necesară pentru acest proiect, care va include o terasă acoperită și o piscină. Beneficiarul acestui proiect este Nicolae Ciote.

Aprobarea Agenției pentru Protecția Mediului

Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Constanța a anunțat, în urma consultărilor din cadrul ședinței Comisiei de analiză tehnică din 13 septembrie 2024, că proiectul intitulat „Desființare corp C1 (restaurant parter) și construire imobil P+2E cu funcțiune mixtă – locuință și structură de primire turistică, terasă acoperită, anexă, piscină, amenajare și împrejmuire teren“, propus pe strada Vlad Țepeș nr. 9, nu necesită evaluarea impactului asupra mediului.

Detalii despre imobil

Imobilul va avea un regim de înălțime P+2E și va include 20 de camere de închiriat, dintre care patru la parter și câte opt pe fiecare dintre cele două etaje superioare. De asemenea, va exista o zonă destinată proprietarilor și recepția situată la parter.

Facilități și structură

În curtea imobilului va fi amenajată o piscină de 10 x 4 metri, un spațiu tehnic și o terasă acoperită din structură metalică. Terenul pe care se va construi actualul imobil include o clădire nefuncțională cu un singur nivel, care are o suprafață construită de 370 mp și se află într-o stare avansată de degradare, motiv pentru care este propusă demolarea acesteia.

Accesul la proprietate

Accesul auto la imobil va fi realizat din strada Nicolae Filipescu, iar cel pietonal va fi posibil atât din această stradă, în zona recepției, cât și din strada Vlad Țepeș.

Condiții de autorizare

Decizia APM constată că proiectul nu necesită parcurgerea altor etape de evaluare a impactului asupra mediului pe parcursul lucrărilor. Totodată, dacă apar noi elemente sau se schimbă condițiile care au stat la baza emiterii acestei decizii, titularul proiectului trebuie să notifice autoritatea de mediu competentă.

Distribuie acest articol