Primăria Tulcea achiziționează mobilier, resurse educaționale și echipamente digitale pentru instituțiile de învățământ din oraș.

Dobrogea Online
Moderator Dobrogea Online 10

0:00 Primăria Tulcea demarează achiziții pentru unitățile de învățământ Primăria Tulcea a inițiat procesul de achiziție publică destinat dotării unităților de învățământ din municipiu, în cadrul proiectului finanțat prin fonduri europene nerambursabile intitulat „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar din Municipiul Tulcea”. Valoarea totală estimată a acestui contract […]

0:00

Primăria Tulcea demarează achiziții pentru unitățile de învățământ

Primăria Tulcea a inițiat procesul de achiziție publică destinat dotării unităților de învățământ din municipiu, în cadrul proiectului finanțat prin fonduri europene nerambursabile intitulat „Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar din Municipiul Tulcea”. Valoarea totală estimată a acestui contract se ridică la 4.177.197,76 lei, fără TVA.

Obiectivele investiției

Investiția are ca scop modernizarea grădinițelor, școlilor și liceelor din Tulcea, fiind împărțită pe patru linii de finanțare. Unul dintre obiectivele principale este digitalizarea mediilor de învățare, prin achiziționarea de echipamente necesare desfășurării eficiente a procesului didactic. Astfel, se preconizează digitalizarea a 263 de săli de clasă cu echipamente TIC, cu condiția ca tehnologia existentă să fie mai veche de 5 ani.

În plus, 16 laboratoare de informatică de la toate nivelurile de învățământ din municipiu vor fi dotate corespunzător, incluzând unitățile din rețeaua IPT. De asemenea, se vor amenaja 255 de săli de clasă cu mobilier și materiale didactice pentru toate nivelurile de învățământ preuniversitar.

Dotarea cabinetelor și laboratoarelor

Proiectul include și echiparea cabinetele școlare și laboratoarele de științe, având în vedere următoarele resurse: șase cabinete școlare, 22 cabinete psihopedagogice, 13 săli de sport, 15 laboratoare de științe dotate cu mobilier specific și 14 laboratoare de știință care vor beneficia de echipamente digitale. De asemenea, șase ateliere de practică vor fi echipate cu materiale și echipamente didactice, iar cinci ateliere vor fi dotate cu componente digitale specifice domeniului de calificare, destinate unităților de învățământ din rețeaua ITP a municipiului Tulcea.

Invitație pentru agenții economici

Agenții economici interesați sunt invitați să depună oferte prin intermediul Sistemului Electronic de Achiziții Publice, termenul limită pentru aceste înscrieri fiind stabilit pentru data de 5 septembrie.

Distribuie acest articol